Cinci suprafeţe pe care uleiul de măsline le curăţă perfect. „E un detergent foarte puternic pentru o varietate de obiecte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ulei de măsline  FOTO pexels.com
Ulei de măsline  FOTO pexels.com

Dacă beneficiile uleiului de măsline în cosmetică şi medicină sunt deja cunoscute, prea puţin se ştie de întrebuinţarea sa în curăţarea unor obiecte uzuale din casă.

„Aţi ştiut că uleiul de măsline este mult mai mult decât un ulei de gătit sănătos?“, se întreabă cei de la protothema.gr.

În articol se aminteşte despre legătura strânsă dintre uleiul de măsline şi Grecia, despre folosirea uleiului de măsline ca bază în hrana de toate zilele a elenilor, dar şi despre utilizarea acestui tip de ulei în ritualuri religioase.

Autorii materialului insistă pe acele întrebuinţări ale uleiului de măsline puţin ştiute: „Este, de asemenea, un detergent foarte puternic pentru o varietate de suprafeţe din interiorul casei“.

Aceştia exemplifică cu cinci exemple în care acest tip de ulei poate fi utlizat pentru a le curăţa:

  • Suprafeţe din oţel inoxidabil - îndepărtaţi grăsimile cu câţiva stropi de oţet, apoi pe acea suprafaţă puneţi picături de ulei şi ştergeţi cu un şerveţel de hârtie
  • Scaune din piele - luaţi o cârpă pe care puneţi câteva picturi de ulei de măsline, ştergeţi suprafaţa scaunelor şi veţi vedea că strălucesc ca atunci când le-aţi cumpărat
  • Bănci din lemn - faceţi un amestec din lămâie şi ulei de măsline (în cantităţi egale) şi ştergeţi suprafaţa de lemn 
  • Vase din fontă - spălaţi tigaia/oala cu apă caldă şi săpun, ştergeţi-o; luaţi un prosop pe care puneţi câteva picături de ulei şi daţi uşor cu prosopul în interiorul şi exteriorul vasului; apoi puneţi vasul în cuptor, cu gura în jos, la 180 de grade, o oră; la final, scoateţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.
  • Articole de argint - luaţi o cârpă moale, puneţi câţiva stropi de ulei şi ştergeţi cu atenţie. 

Mai puteţi citi:

Beneficiile uleiului de măsline amestecat cu sucul de lămâie

Beneficiile frunzelor de măslin

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite