Stiri despre populism

  163 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apel disperat al mediului de afaceri către politicieni: Lăsaţi populismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel disperat al mediului de afaceri către politicieni: Lăsaţi populismul

  „Sub presiuni populiste nejustificate (...) situaţia de criză va fi amplificată, provocând ecosistemului antreprenorial şi macroeconomic prejudicii irecuperabile”, susţin patronatele afiliate confederaţiei Concordia, cerând Guvernului să uşureze munca celor care îşi pot continua activitatea.

 • România în capcana populistă, a CCR şi a pensiilor speciale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România în capcana populistă, a CCR şi a pensiilor speciale

  Validarea Codului Administrativ de către CCR consfinţeşte sistemul românesc al inechităţilor perpetuate între altele prin pensiile speciale. Şi printr-o Curte Constituţională politizată, care şi-a pierdut credibilitatea.

 • Primul partid care dă înapoi de la eliminarea pensiilor speciale: Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul partid care dă înapoi de la eliminarea pensiilor speciale: Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste

  ALDE a transmis, marţi, că există „foarte mult populism” în abordarea subiectului pensiilor speciale şi nu este firesc ca în prag de alegeri să fie luate decizii care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară şi care afectează mai multe categorii profesionale. Formaţiunea susţine retrimiterea legii la comisii, pentru dezbatere.

 • Ludovic Orban, între
capcana populismului şi realităţile economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ludovic Orban, între capcana populismului şi realităţile economice

  PNL şi Orban au 6-7 luni pentru a-şi demonstra capacitatea de a guverna corect şi în interes naţional.  PSD este  în derută totală, fără un lider puternic de talia lui Dragnea, cu certuri interne şi dat la gioale.  Cu parlamentari PSD care fug pe capete la alte partide, să-şi salveze mandatele în viitorul parlament, ar trebui să fie uşor pentru PNL să-şi facă politicile câştigătoare la viitorul scrutin.

 • Demenţa şi-a găsit cuib în Parlamentul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demenţa şi-a găsit cuib în Parlamentul României

  E de-a dreptul incredibil ce se întâmplă zilele acestea în viaţa politică românească. Parlamentul şi comisiile lui aşa-zise “de specialitate” (toate mustesc de personaje cu studii universitare precare  şi titluri universitare cumpărate) s-au transformat într-o maşină de votat legi, proiecte, propuneri, amendamente, amendamente la amendamente care, teoretic, anunţă că ar vrea să salveze România de la dezastru.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Când populismul se răzbună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Când populismul se răzbună

  Ce e populismul? Puţini români ştiu că un compatriot, mentorul meu, profesorul Ghiţă Ionescu de la London School/Manchester, a fost printre primii europeni care s-au ocupat de definiţia fenomenului. Cam tot atâţia ştiu că Revista română de ştiinţe politice (Polsci), acreditată de mine la ISI acum vreo cinsprezece ani, a făcut deja un număr întreg dedicat chiar înainte să explodeze fenomenul.

 • Populismul, criza şi românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul, criza şi românii

  Suferim de populism macroeconomic grav. Guvernul dă în stânga şi în dreapta bani pe care nu îi are. Veţi spune că se mai întâmplă asta şi într-o familie, că îţi mai faci o bucurie din când în când, chiar atunci când nu ai bani, îţi mai iei o vacanţă de o săptămână în Deltă.

 • Salvini şi-a anunţat planul prin care vrea să dărâme Guvernul Conte 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvini şi-a anunţat planul prin care vrea să dărâme Guvernul Conte 2

  Liderul partidului de extrema dreaptă Liga, Matteo Salvini, a promis în faţa susţinătorilor săi reuniţi duminică pe o câmpie din comuna Pontida, în Lombardia, că va sabota Guvernul Conte 2 printr-o serie de refendumuri şi va pune capăt astfel unei coaliţii formate din „trădători“.

 • O judecată prin
foc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O judecată prin foc

  În Grecia am prins un incendiu de vegetaţie – de fapt, am fost prins pentru o scurtă vreme, împreună cu familia, în mijlocul lui. O bucată din pădurea de deasupra satului unde stăteam a luat foc. Am trecut cu maşina chiar prin mijlocul incendiului; circulaţia fusese deja blocată de un echipaj de pompieri.

 • Criză politică în Italia. Salvini îşi retrage sprijinul pentru coaliţia de guvernare şi cere alegeri anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză politică în Italia. Salvini îşi retrage sprijinul pentru coaliţia de guvernare şi cere alegeri anticipate

  Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a anunţat, joi, că-şi retrage sprijinul pentru guvernul condus de Giuseppe Conte şi a cerut alegeri anticipate. Decizia vine pe fundalul unui conflict de durată între partidele din coaliţia de guvernare, accentuat în ultima perioadă de disputele create în jurul unui plan de construire a unei căi ferate de mare viteză, precum şi a creşterii semnificative în sondaje a grupării conduse de Salvini.

 • Mobilizarea cetăţenilor europeni contra populiştilor a menţinut Europa aşa cum o ştim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mobilizarea cetăţenilor europeni contra populiştilor a menţinut Europa aşa cum o ştim

  Alegerile europarlamentare au fost depăşite cu o prezenţă sensibil în creştere la urne, ceva mai puţin de 51% din voturi, cu o creştere a simpatiilor pentru partide anti-sistem, dar nu anti-europene, în timp ce mobilizarea a răsturnat aşteptările mult mai optimiste ale populiştilor şi naţionaliştilor de toate culorile.

 • Scandalul Ibiza. Ce
se ascunde în spatele discursului ultranaţionalist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalul Ibiza. Ce se ascunde în spatele discursului ultranaţionalist

  Ce se află în spatele discursurilor inflamate ale naţionaliştilor care se autodeclară salvatorii patriei? Ce ascund mesianicii apărători ai fibrei naţionale? Discursurile lor manipulatoare lasă greu să se întrevadă şi altceva în afara scopurilor lor nobile. Dar, din când, în când faţada crapă şi se poate vedea în spatele decorurilor bine construite. Austria este un caz care spune multe.

 • Cu tot tacâmul la bătaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu tot tacâmul la bătaie

  Lipsesc mesajele despre oameni, valori, viaţă. Românii care sesizează acest lucru şi îşi pun întrebări, sunt nu doar dezamăgiţi de oferta actualei clase politice, interesată doar de votul lor, ci sunt şi sceptici în privinţa prezenţei lor la urnele de votare. În acest caz, nu mai sunt ei cetăţenii vinovaţi că nu votează, ci politicienii care nu pun preţ pe lucrurile importante care-i interesează pe oameni şi doresc doar pe voturile lor.

 • Studiu: populişti din întreaga lume, atraşi de teorii ale conspiraţiei. Cele mai populiste ţări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: populişti din întreaga lume, atraşi de teorii ale conspiraţiei. Cele mai populiste ţări

  Un studiu al Proiectului Globalizare al YouGov-Cambridge în colaborare cu The Guardian a publicat recent rezultatele  chestionării a peste 20.000 de persoane din 19 ţări democratice din toată lumea în legătură cu atitudini şi convingeri populiste. Cercetătorii au descoperit o relaţie strânsă între populism şi tendinţa de a crede într-o mare varietate de teorii ale conspiraţiei.

 • Ofertă trei într-una: festivism, grandomanie şi populism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ofertă trei într-una: festivism, grandomanie şi populism

  Toate aceste organizaţii, cărora li se pot alătura eventuali independenţi, nici un nume de marcă până acum, constituie oferta politică pentru electoratul român în perspectiva celor trei rânduri de alegeri capitale: europarlamentare, prezidenţiale şi parlamentare. Din lista actuală, unii spun că au cu cine, alţii zic că n-au cu cine să voteze!

 • VIDEO Populism împins la extrem: PSD promovează OUG 114 ca fiind benefică României, deşi prevederile ei scumpesc traiul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Populism împins la extrem: PSD promovează OUG 114 ca fiind benefică României, deşi prevederile ei scumpesc traiul

  PSD promovează OUG 114, cea care prevede încetarea plăţior la Pilonul II şi suprataxează băncile şi companiile din energie şi comunicaţii, lucru care se va răsfrânge puternic un buzunarele românilor, ca o măsură patriotică, cu efecte benefice asupra României, referindu-se însă numai la plafonarea preţului gazelor pe următorii 3 ani.

 • VIDEO Tatăl unuia dintre candidaţii la preşedinţia SUA, apel către români: „Votaţi candidaţi care nu vă vor trimite înapoi în robia dictaturii!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Tatăl unuia dintre candidaţii la preşedinţia SUA, apel către români: „Votaţi candidaţi care nu vă vor trimite înapoi în robia dictaturii!“

  „Arma secretă a lui Ted Cruz pentru a câştiga dreapta”, aşa cum a fost descris în presa americană pastorul Rafael Cruz, tatăl principalului contracandidat al lui Donald Trump din Partidul Republican, a vorbit despre politică şi corupţie la un eveniment care a avut loc la Cluj-Napoca. Rafael Cruz a discutat cu reporterii „Adevărul” despre cum poate fi schimbată o naţiune şi despre provocările României şi ale SUA.

 • Fascismul ca
permanenţă a istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fascismul ca permanenţă a istoriei

  Un teribil avertisment asupra esenţei fasciste a luptei pentru putere lansează regizorul Andrei Şerban în noua sa producţie, „Richard al III-lea“ de la Teatrul Bulandra, cu atât mai necesar în condiţiile degradării accentuate a climatului politic, la noi şi în întreaga lume, Occidentul de data aceasta nemaifăcând excepţie.

 • Tăriceanu: Propunerea de tăiere a fondurilor pentru partidele parlamentare, un „populism ieftin”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu: Propunerea de tăiere a fondurilor pentru partidele parlamentare, un „populism ieftin”

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că este „regretabil“ şi „iresponsabil“ comportamentul politicienilor care susţin că în buget nu există fonduri suficiente pentru plata pensiilor şi cataloghează drept „populism ieftin” propunerea privind tăierea fondurilor alocate de la bugetul public pentru partidele politice parlamentare.