Ciucă: Populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile tuturor. Există riscul democrațiilor iliberale

0
Publicat:

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la Dublin, că extremismul tinde să ia amploare.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO Inquam Photos
Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO Inquam Photos

Am punctat faptul că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor, subliniind amploarea discursului extremist pe agenda publică şi riscurile unor democraţii iliberale. Mai mult, consider că avem obligaţia de a promova continuu avantajele procesului democratic, care garantează libertăţile şi drepturile tuturor cetăţenilor", a spus Ciucă în cadrul unui panel al Conferinţei.

Potrivit preşedintelui Senatului, în contextul războiului la graniţă, rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei şi provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile sunt subiecte de mare interes pentru România, ca ţară membră UE şi NATO. El a arătat că din acest motiv România trebuie să se poziţioneze responsabil, în raport cu principiile şi valorile comune.

România, sprijin de bază pentru Ucraina

De asemenea, Nicolae Ciucă a vorbit, în cadrul Conferinţei, despre rolul României în sprijinirea Ucrainei.

„Ţara noastră i-a ajutat direct pe cei 5,3 milioane de refugiaţi şi a demarat proiecte de adaptare a infrastructurii de transport la necesităţile exportului de cereale ucrainene. Am subliniat faptul că vom continua să fim alături de Ucraina în procesul de reconstrucţie a ţării, proces care trebuie să meargă în acelaşi pas cu reformele de consolidare a drepturilor şi libertăţilor civile", mai afirmat președintele PNL

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite