FOTO Cum a sărbătorit Boc câştigarea unui nou mandat la Cluj. Ultima dată când a făcut asta n-a fost de bun augur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc a câştigat duminică, 27 septembrie, un nou mandat de primar la Cluj-Napoca, cel de-al cincilea. Fără rival în capitala Transilvaniei, fostul premier a fost votat de 75% dintre cei care s-au prezentat la urne. Victorios, Emil Boc s-a reîntors la una dintre îndeletnicirile sale.

Noul-vechi primar al Clujului a pus din nou mâna pe lopată, într-un gest pe care l-a mai făcut de-a lungul timpului, în faţa bliţiurilor şi a camerelor video. De data asta, el a plantat primii arbori într-o pădure la marginea oraşului. Nu este neapărat ceva neobişnuit pentru Emil Boc, care a surprins pe când era premier, în 2009, în timpul unei vizite la Feteşti, când a ţinut să le arate tuturor că se pricepe la coasă.

Gestul lui Boc aminteşte însă şi de alte două momente, pe care edilul-şef ar prefera să fie date uitării. Iar de data aceasta nu a fost vorba de inaugurări de statui trăsnite înfăţişând maimuţe sau de tăieri de panglici.

La începutul primăverii, în luna martie, Emil Boc a participat la o altă „campanie” de plantare, însă a greşit şi a pus arborii exact în mijlocul trotuarului îngust. Eroarea primarului a fost taxată de mai mulţi clujeni care l-au ironizat pe Facebook. Încolţit, el s-a scuzat pentru eroare şi a găsit imediat alţi vinovaţi: proiectanţii proiectului de modernizare a străzii Bună Ziua, din cartierul cu acelaşi nume.

Cu discuţii s-a lăsat şi ultima dată când Emil Boc a plantat arbori într-o zonă din centrul Clujului. S-a întâmplat la finele lunii iulie, iar momentul a fost imortalizat de însuşi Boc pe pagina sa de Facebook, ca de fiecare dată. Numai că, la doar câteva ore de la acest moment, o echipă de angajaţi ai Primăriei Cluj-Napoca şi-a făcut apariţia la faţa locului şi au scos pomii plantaţi de edilul-şef, ducându-i spre o destinaţie necunoscută. Din nou, gestul electoral şi teatral al primarului a fost taxat inclusiv în presa locală. 

Două luni mai târziu, în chiar prima zi de la alageri, Emil Boc a ieşit din nou la plantat arbori într-o pădure aflată la marginea oraşului. De această dată se pare că ultimii copaci plantaţi de fostul premier se află în siguranţă. Drept dovadă, Boc a postat noile imagini, triumfător, pe contul său de Facebook.

„Pădurea Clujenilor - proiect european pentru realizarea unei noi păduri-parc: a început plantarea primilor 150 arbori din 1500 #ClujulVerde

M-am bucurat să fiu prezent astăzi, alături de colegii mei, la plantarea primilor arbori din proiectul cu finanţare europeană “Înfiinţare zonă verde şi de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”.

Localizată în zona Bulevardului Muncii, pe o suprafaţă de 21,3 hectare, noua pădure-parc va cuprinde:

- plantaţii pentru stabilizarea solului şi masive de arbori (1505 arbori); 

- perimetral zonei verzi amenajate cu vegetaţie înaltă se va crea o zonă de protecţie cu puieţi forestieri (pe o suprafaţă de 70.000 mp)

- zone de poiană; zone decorative cu activitate densă, alei, mobilier urban

- două clădiri cu funcţiuni publice

- două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului şi viceversa

- punct de belvedere

- tiroliană

- parcare (603 mp)

- grădină urbană închisă (pe o suprafata de 4 517 mp)

- zonă pentru plimbare câini 

Prin acest proiect, Primăria Cluj-Napoca urmăreşte crearea unei zone de recreere care să satisfacă cerinţele clujenilor privind modalităţile de petrecere a timpului liber. Toată vegetaţia propusă are rolul de a crea un spaţiu bogat din punct de vedere estetic şi coloristic, optim pentru plimbări, drumeţii, picnic, plimbări cu bicicleta, socializare, sport. 

Grădina urbană va veni în ajutorul şcolilor şi ONG-urilor care promovează cunoşterea naturii şi a mediului înconjurător, fiind un spaţiu de explorare şi experimentare. 

Acest parc va oferi pe lângă posibilitatea de relaxare şi posibilităţi de agrement, motiv pentru care a fost propusă realizarea unei instalaţii de tip tiroliană pe un traseu de 250m lungime (diferenţă de nivel de 19,50 m).

Executant: ASOCIEREA SC NORD CONFOREST SA - PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL.

Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24  lei. Finanţarea europeană este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reşedinţa de judeţ.

Alte informaţii:

Numar arbusti (talie mica, medie, mare) – 4.000 bucati

Nr. arbuşti târâtori, un mix de arbuşti răşinoşi şi foioşi – 2.000 bucati

Pe o suprafaţă de 85.200 mp se va planta un mix de seminţe de gazon cu flori

Platforme pietruite – 2155 mp

Circulaţie principala pavata, dublu – 7504 mp 

Drum asfaltat (trotuar 1,50m; 1,50m, 6,00 circulaţie dublu sens) – 1279 mp 

Alei pietonale = 3303 mp 

Alei pietonale secundare cu pavaj dublu - 605.5 mp

Construcţii (C1, C2, C3, C4, C5)– 500 mp 

Amenajări aferente construcţiilor – 340 mp”, e textul care însoţeşte fotografiile postate de Emil Boc.

Vă mai recomandăm şi

Emil Boc, prins cu minciuna. Ce s-a întâmplat după ce a spus că va cumpăra la Cluj doar autobuze nepoluante

Din isprăvile lui Boc: Pomi plantaţi pe şantier „dispăruţi“ după câteva zile şi arbori puşi în mijlocul trotuarului

FOTO Cum arată toaletele publice de lux cu care se mândreşte Emil Boc. Au fost luate la preţ de apartament acum doi ani, dar abia recent au fost date în folosinţă

Emil Boc ţine secret contractul pe baza căruia o carmangerie arde la Cluj un „munte de gunoi” adus din Italia

FOTO Clujul „importă” coronavirus şi gunoi din Italia. La Pata Rât se arde un munte de deşeuri din peninsulă

Primarul Clujului, Emil Boc, a inaugurat o maimuţă.  „Monumentul” este mascota oraşului înfăţit Rockford

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite