Stiri despre osteoporoza

  100 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce a cerut Elena Udrea instanţei din Bulgaria să fie plasată în arest la domiciliu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a cerut Elena Udrea instanţei din Bulgaria să fie plasată în arest la domiciliu

  Elena Udrea a încercat să îi convingă pe judecătorii din Bulgaria să o plaseze în arest la domiciliu. Avocaţii au prezentat instanţei din Bulgaria, acolo unde se află, în prezent, în arest preventiv Udrea, acte doveditoare cu privire la problemele de sănătate ale fostului ministru, potrivit Evenimentul Zilei.

 • Alimente bogate în vitamina D
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente bogate în vitamina D

  Vara este anotimpul cel mai indicat pentru sinteza de vitamina D în organism care are loc sub acţiunea razelor soarelui. Mai putem obţine această vitamină extrem de importantă pentru noi şi din alimente. Care sunt aceste alimente bogate în vitamina D.

 • Cum îţi dai seama că ai lipsă de cupru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi dai seama că ai lipsă de cupru

  Mineralele au un rol important în corp, susţinând o varietate de funcţii ale acestuia, de la menţinerea sănătăţii inimii, a oaselor şi a muşchilor şi până la funcţionarea adecvată a creierului. Cu toate că în general ne îngrijorăm în legătură cu lipsa de calciu sau de magneziu, o cantitate insuficientă de cupru în corp ne poate crea o serie de probleme la care nu ne-am gândit.

 • Vitamine şi minerale esenţiale după 40 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitamine şi minerale esenţiale după 40 de ani

  Persoanele care au peste 40 de ani trebuie să-şi îndrepte privirea spre vitamine şi minerale, care sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii. Ştim că organismul începe să-şi piardă densitatea osoasă odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care corpul are nevoie de o cantitate mai mare de substanţe nutritive, şi anume:

 • Beneficiile berii
nefiltrate pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile berii nefiltrate pentru sănătate

  Din ce în ce mai populară în România, berea nefiltrată are mult mai multe beneficii pentru sănătate comparativ cu berea blondă, consumată bineînţeles cu moderaţie. Care sunt beneficiile berii nefiltrate, aflaţi din materialul următor.

 • De ce este necesară măsurarea densităţii osoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este necesară măsurarea densităţii osoase

  Persoanele cu au factori de risc care predispun la osteoporoză trebuie să facă periodic anumite investigaţii medicale.  Depistată din timp, boala poate fi controlată mai bine.

 • Cojile de ouă calmează crizele de ulcer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cojile de ouă calmează crizele de ulcer

  Cojile de ou sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul. De asemenea, coaja de ou conţine zinc, fier, cupru, mangan, fosfor, fluor şi clor.

 • Semne că ai lipsă de calciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că ai lipsă de calciu

  Chiar dacă semnele nu sunt întotdeauna evidente, carenţele vitaminice pot exista şi adesea pot fi descoperite mult prea târziu.

 • Tratamentul osteoporozei reduce din eficienţa tratamentelor dentare. Ce
boli pot fi depistate devreme printr-un simplu control al gurii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamentul osteoporozei reduce din eficienţa tratamentelor dentare. Ce boli pot fi depistate devreme printr-un simplu control al gurii

  Osteoporoza este o boală des întâlnită, cauzată de rarefierea oaselor şi apariţia unor găuri înăuntrul acestora. Boala afectează şi calitatea oaselor maxilare producând leziuni cu pierderea substanţei osoase. Mucoasele din cavitatea bucală sunt foarte sensibile la starea de sănătate a organismului astfel că o serie de boli grave pot fi depistate de timpuriu la un control stomatologic atent.

 • Planta care îţi creşte rezistenţa osoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planta care îţi creşte rezistenţa osoasă

  Sănătatea osoasă şi a tractului urinar sunt două aspecte de care trebuie să te îngrijeşti din timp pentru ca ulterior să te poţi bucura de o viaţă liniştită şi fericită.

 • Macul previne osteoporoza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macul previne osteoporoza

  Floare care înfrumuseţează câmpurile şi pajiştile mai ales vara, macul are şi proprietăţi medicinale. Printre altele, remediile din plantă susţin sistemul osos şi previn insomnia.

 • Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului

  Arunci cojile de ouă fără să bănuieşti ce beneficii au şi cum trebuie folosite? Ei bine, cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%. Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificative în coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul şi molibdenul.

 • Beneficiile consumului de brânză
de capră pentru adulţi şi copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile consumului de brânză de capră pentru adulţi şi copii

  Uşor de recunoscut după culoarea foarte albă, brânza de capră este unul dintre cele mai sănătoase produse lactate pentru adulţi şi copii. Care sunt beneficiile consumului regulat de brânză de capră aflaţi din materialul următor.

 • Dietele care îţi întăresc oasele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dietele care îţi întăresc oasele

  Alimentaţia joacă un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii întregului organism. Află ce alimente trebuie să consumi pentru a avea grijă de oasele şi articulaţiile tale!

 • De ce ar trebui să mănânci iaurt mai des
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ar trebui să mănânci iaurt mai des

  Iaurtul este foarte nutritiv şi este cunoscut pentru faptul că reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare, osteoporoză şi ţine sub control greutatea corporală. Cu atât de multe beneficii, ar trebui să mâncăm zilnic acest produs lactat!

 • Sedentarismul slăbeşte oasele. Cum putem preveni osteoporoza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sedentarismul slăbeşte oasele. Cum putem preveni osteoporoza

  Osteoporoza are loc atunci când rata pierderii osoase este mai mare decât rata formării osului. Femeile ating maximul masei osoase între vârsta de 25 şi 30 de ani, densitate care rămâne aceeaşi până la menopauză.

 • Te doare spatele? Opt posibile motive pentru care ai probleme la coloana vertebrală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te doare spatele? Opt posibile motive pentru care ai probleme la coloana vertebrală

  Partea inferioară  a spatelui susţine cea mai mare parte a greutăţii corporale şi e cea mai afectată de dureri. În multe cazuri, senzaţiile neplăcute de la nivelul spatelui nu sunt cauzate doar de poziţia defectuoasă a corpului sau de sedentarism, ci pot fi determinate şi de existenţa unor problemele mai grave de sănătate.

 • Beneficii neştiute ale uleiului de măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficii neştiute ale uleiului de măsline

  Uleiul de măsline este unul dintre ingredientele care dau gustul delicios al salatelor. În plus, este un tip de ulei benefic pentru sănătate.

 • Reţeta de succes pentru oase puternice. Ce alimente recomandă specialiştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeta de succes pentru oase puternice. Ce alimente recomandă specialiştii

  Încă din primele luni de viaţă, copiii trebuie să primească aportul de vitamine din laptele mamar sau din laptele praf care conţine elemente esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă de mai târziu. Alimentele sănătoase şi pline de vitamine, în special Calciu şi vitamina D, nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a tuturor dacă vrem să avem oase puternice.

 • Când să iei medicamentele în funcţie de destinaţia lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când să iei medicamentele în funcţie de destinaţia lor

  Se întâmplă uneori ca medicul sau farmacistul să nu-ţi indice precis perioada zilei în care ar fi cel mai bine să iei un medicament pentru ca acesta să aibă eficienţă maximă. Cere-le recomandări în acest sens şi ţine cont de ele, mai ales dacă suferi de osteoporoză, artrită, boli de inimă sau de stomac.

 • Nucile îţi întăresc oasele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nucile îţi întăresc oasele

  Nucile sunt o sursă importantă de fibre, vitamine şi minerale, fiind fructele potrivite pentru o gustare dintre mesele principale ale zilei. În plus, sunt şi de ajutor în prevenţia şi tratarea unor boli cum sunt cele ale oaselor.

 • Ceaiul de seminţe de mac previne osteoporoza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul de seminţe de mac previne osteoporoza

  Creşte pe marginea drumurilor sau în lanurile de cereale şi poate fi utilizat în scop terapeutic. Este vorba despre macul de câmp, o plantă ale cărei petale şi seminţe au efecte binefăcătoare pentru sistemul osos, piele şi aparatul respirator.

Modifică Setările