Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cojile de ou reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de calciu.
Cojile de ou reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de calciu.

Arunci cojile de ouă fără să bănuieşti ce beneficii au şi cum trebuie folosite? Ei bine, cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%. Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificative în coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul şi molibdenul.

Consumul de coji de ouă este recomandat în scopul suplimentării necesarului de calciu din organism şi al prevenirii deficitului acestui mineral. Consumul regulat de calciu previne osteoporoza, creşte numărul celulelor sanguine din oasele înguste, ajută la scăderea colesterolului şi creşte presiunea arterială. Doza zilnică recomandată este de 1,5-3 g coji de ouă pisate.

Asigură sănătatea oaselor

Lipsa de calciu sau hipocalcemia se manifestă prin tulburări la nivelul tubului digestiv, senzaţie de amorţire a mâinilor, furnicături, contracţii musculare spontane, crampe şi lipsă nemotivată de aer. Însă maceratul din coajă de ou este tot de ce ai nevoie. Cojile de ou reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de calciu. Este uşor de digerat şi de absorbit.

Preparatul se obţine din cojile de la 4 ouă, suc de lămâie şi miere. Odată curăţate, cojile se lasă la uscat, după care se sfărâmă până la o dimensiune acceptabilă pentru a putea fi făcute apoi pulbere cu ajutorul unei râşniţe de cafea. Într-un borcan cu filet, peste coaja rezultată se adaugă sucul de la două lămâi de mărime mijlocie şi se lasă la macerat timp de 3 zile, apoi se filtrează cu tifon şi se adaugă aceeaşi cantitate de miere. Se beau 1-3 linguriţe pe zi înainte de mese şi alte 3-4 linguriţe pe zi, după mese. Cura este benefică şi pentru creşterea masei osoase, dacă, pe lângă calciu, dieta este suplimentată cu magneziu şi vitamina D.

Alungă arsurile şi durerile de stomac

Zdrobeşte cojile de la trei ouă. Ia un vârf de cuţit din pulberea de coji şi amestecă-l cu două linguri de zeamă de lămâie. Lasă amestecul la frigider 3-4 ore, până se înmoaie foarte bine cojile de ouă. Amestecă-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consumă acest preparat de două ori pe zi, dimineaţa,  pe stomacul gol, apoi înainte de culcare.

Află pe clicksanatate.ro cum să foloseşti cojile de ouă pentru a scăpa de durerile de stomac!

Ce este sindromul metabolic şi cum ne afectează

Dieta care te scapă de 4 kilograme în 3 zile

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite