Vietnam: Circa 2.000 de pisici moarte destinate medicinii tradiţionale, descoperite de poliţie

0
Publicat:

Poliţia vietnameză a descoperit circa 2.000 de pisici moarte care urmau să fie folosite în medicina tradiţională, a anunţat vineri presa de stat, potrivit AFP. 

Unii vietnamezi cred că extractele din oase de pisică pot ajuta la vindecarea unor boli.Foto: Arhivă
Unii vietnamezi cred că extractele din oase de pisică pot ajuta la vindecarea unor boli.Foto: Arhivă

  Cadavrele felinelor au fost găsite joi la un abator din provincia Dong Thap, în Delta Mekongului (sud), alături de 480 de pisici vii, potrivit ziarului oficial al provinciei, scrie Agerpres.

 Având un volum total de patru tone, carcasele au fost depozitate într-o cameră frigorifică, înainte de a fi transformate în produse de medicină tradiţională printr-un lung proces de fierbere, a precizat ziarul. 

Unii vietnamezi cred că extractele din oase de pisică pot ajuta la vindecarea unor boli precum astmul şi osteoporoza. 

Carcasele congelate au fost acum distruse, iar pisicile care au putut fi salvate vor fi supuse unor controale sanitare. 

Consumul de câini şi pisici este încă legal în Vietnam, iar multe restaurante din ţară servesc preparate din carnea acestor animale. Cei implicaţi în acest comerţ trebuie însă să prezinte certificate care să dovedească originea animalelor. 

Abatorul din Dong Thap nu a prezentat documente care să autorizeze sacrificarea felinelor şi să detalieze de unde proveneau acestea. 

Nimeni nu a fost arestat în acest caz până în prezent. 

Potrivit ONG-ului Four Paws International, până la un milion de pisici cad victime acestui comerţ în fiecare an în Vietnam. 

În Asia, medicina tradiţională alimentează, de asemenea, un comerţ ilegal cu specii sălbatice, iar Vietnamul este atât un centru de consum, cât şi de tranzit.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite