Consumul de pere previne osteoporoza
0Perele au proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii, conţin flavonoide şi fitonutrienţi anti-cancer, cei mai mulţi fenolici, incluzând acizi şi carotenoide. Este un fruct care ar trebui consumat în fiecare zi deoarece are proprietăţi benefice asupra organismului.
În anii 1500, coloniştii au început să aducă pere în America de Nord, în principal, din Franţa. Acum majoritatea provin din Argentina, Chile, China, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă.
Studiile recente au arătat că coaja de pară conţine cel puţin de 3-4 ori mai mulţi fitonutrienţi fenolici. Aceştia includ flavonoide antioxidante, antiinflamatorii şi anti-cancer, cum sunt acizii cinamici. Perele sunt o sursă bună de fibre dietetice, cupru, vitamina C şi K. În plus, coaja conţine jumătate de totalul de fibre dietetice de care avem nevoie zilnic.
Perele sunt esenţiale pentru sănătate: Stimulează sistemul imunitar
Perele ajută la stimularea sistemului imunitar, deoarece conţin vitaminele C şi K şi mineralul cupru, fiind cele care acţionează ca antioxidanţi, protejând celulele de daunele produse de radicalii liberi. O pară conţine până la 11 % din aportul zilnic recomandat de vitamina C şi 9,5 % din doza zilnică necesară de cupru.
Descoperă pe clickpentrufemei.ro şi alte beneficii uimitoare ale consumului de pere.