Stiri despre opec

  127 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • OPEC şi Rusia au convenit extinderea măsurilor de reducere a producţiei de petrol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OPEC şi Rusia au convenit extinderea măsurilor de reducere a producţiei de petrol

  OPEC, Rusia şi alte state aliate au convenit sâmbătă să extindă reducerile record ale producţiei de petrol până la sfârşitul lunii iulie, prelungind un acord care a contribuit la dublarea preţurilor ţiţeiului în ultimele două luni, prin retragerea de pe piaţă a aproape 10% din livrările globale de petrol, transmite Reuters.

 • Trump promite că va susţine financiar industria petrolieră, după prăbuşirea istorică a preţurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump promite că va susţine financiar industria petrolieră, după prăbuşirea istorică a preţurilor

  Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi că intenţionează să ofere sprijin financiar industriei de petrol şi gaz, după ce preţul ţiţeiului în SUA a înregistrat o scădere fără precedent. Administraţia a profitat de prăbuşirea istorică a preţului petrolului pentru a cumpăra 75 de milioane de barili cu scopul de a umple rezerva strategică a SUA.

 • Preţul petrolului a scăzut sub pragul de 30 de dolari barilul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul petrolului a scăzut sub pragul de 30 de dolari barilul

  Preţurile petrolului au scăzut luni cu 10%, sub pragul de 30 de dolari pe baril, pe măsură ce accelerarea cazurilor de coronavirus din întreaga lume a oprit călătoriile şi afacerile şi a condus la scăderea cererii globale de ţiţei, scrie CNBC.

 • Preţul petrolului creşte cu 5%, după cea mai mare prăbuşire din 1991
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul petrolului creşte cu 5%, după cea mai mare prăbuşire din 1991

  Preţurile petrolului au crescut marţi cu 5%, după ce luni au înregistrat cea mai mare cădere dintr-o zi, din ultimii aproape 30 de ani, după ce investitorii au primit semnale privind o posibilă stimulare economică, deşi există în continuare îngrijorări cu privire la cererea mondială, afectată de epidemia de coronavirus, scrie Reuters.

 • Încăpăţânarea Rusiei: prăbuşirea preţului barilului de petrol şi explozia crizei globale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încăpăţânarea Rusiei: prăbuşirea preţului barilului de petrol şi explozia crizei globale

  Rusia a aruncat în aer alianţa sa de 3 ani cu OPEC, organizaţia statelor producătoare de petrol conduse de Arabia Saudită vineri, atunci când a refuzat nu numai să aprobe o nouă reducere de 1,5 milioane barili de petrol pe zi din producţia de petrol globală, dar nici măcar cu a fost de acord cu tăierea precedentă, ce dura de 3 ani, de 2,1 miliarde barili de petrol.

 • Bursa de la Bucureşti scade puternic, după prăbuşirea preţului petrolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bursa de la Bucureşti scade puternic, după prăbuşirea preţului petrolului

  Bursa de Valori Bucureşti a deschis şedinţa de tranzacţionare de luni cu o scădere puternică, după ce duminică noapte preţul petrolului s-a prăbuşit. Cele mai afectate companii erau cele petroliere precum OMV Petrom şi Romgaz, dar şi altele precum Nuclearelectrica, Banca Transilvania sau BRD.

 • Preţul petrolului a scăzut cu 25% într-o
singură noapte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul petrolului a scăzut cu 25% într-o singură noapte

  Preţul petrolului a suferit o scădere istorică în noaptea de dumincă spre luni după ce Arabia Saudită a şocat piaţa lansând un război al preţului cu Rusia, care până nu de mult a fost partenerul său, relatează CNN, citat de Mediafax.

 • Petrolişti: Atacul cu drone din Arabia Saudită va scumpi benzina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petrolişti: Atacul cu drone din Arabia Saudită va scumpi benzina

  Preţurile petrolului ar putea creşte cu până la 10 dolari pe baril după mai multe atacuri cu drone care au avut loc sâmbătă împotriva unităţii majore de producţie a ţiţeiului din Arabia Saudită, care au obligat regatul să reducă producţia la jumătate, relatează CNBC. Petroliştii apreciază că acest lucru va duce la scumpirea benzinei.

 • Ce şanse sunt să ajungă petrolul la 100
de dolari pe baril
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce şanse sunt să ajungă petrolul la 100 de dolari pe baril

  O majorare a preţului petrolului la 100 de dolari pe un baril ar putea avea loc, spun analiştii Bank of America, în contextul în care coincid un colaps în producţia Venezuelei şi o scădere a exporturilor de ţiţei ale Iranului, ca urmare a noilor sancţiuni din SUA, cu politica de limitare a producţiei condusă de OPEC şi Rusia, scrie Financial Times.

 • Preţurile petrolului au crescut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţurile petrolului au crescut

  Preţurile petrolului au început tranzacţiile în noul an în creştere, după ce în 2017 au înregistrat o evoluţie pozitivă pentru al doilea an consecutiv, avansul fiind susţinut de stagnarea activităţilor de exploatare din Statele Unite şi de protestele anti-guvernamentale din Iran.

 • Marile companii petroliere pun la cale preţurile de anul viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile companii petroliere pun la cale preţurile de anul viitor

  Cei mai mari comercianţi de petrol din lume spun că pretul brut al petrolului ar putea creşte la peste 60 de dolari pe baril spre sfârşitul lui 2018, pe măsură ce cererea creşte, chiar dacă OPEC continuă să se reducă producţia, sau poate cădea la 45 de dolari, pe măsură ce un alt val de şisturi din SUA intră pe piaţă.

 • OPEC încearcă să reechilibreze piaţa petrolului până în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OPEC încearcă să reechilibreze piaţa petrolului până în 2018

  Arabia Saudită şi Rusia conduc în prezent consultări între Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi alţi furnizori majori cu privire la viitorul acordului lor de a reduce producţia de petrol, a declarat Secretarul General al OPEC, Mohammad Barkindo duminică în New Delhi. Pactul expiră în luna martie, iar producătorii de petrol dezbat dacă acesta va fi prelungit.

 • Preţul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

  Creşterea cererii şi îngrijorările geopolitice au dus la creşterea cu 3% a cotaţiei barilului de petrol Brent la bursa ICE Futures din Londra, ajungând la închidere la valoarea de 59,02 dolari, cel mai ridicat nivel din iulie 2015, transmite BBC.

 • Furtună pe piaţa petrolului: SUA lui Trump face preţurile şi regulile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furtună pe piaţa petrolului: SUA lui Trump face preţurile şi regulile

  În pragul reuniunii OPEC din 25 mai care trebuie să stabilească dacă e cazul să continue politica limitării şi scăderii producţiei, America lui Trump a dat o lovitură grea pieţei petroliere globale, preluând pe deplin controlul şi impunând preţurile şi regulile jocului.

 • SUA şi OPEC
joacă leapşa cu preţul petrolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA şi OPEC joacă leapşa cu preţul petrolului

  Petrolul a devenit un subiect de dispută între Statele Unite ale Americii, care se luptă să scadă preţul acestei resurse, şi ţările exportatoare de petrol, care vor exact contrariul.

 • Preţul petrolului
american a urcat la cel mai înalt nivel din ultimele 19 luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul petrolului american a urcat la cel mai înalt nivel din ultimele 19 luni

  Reducerea cotelor de producţie a petrolului din partea membrilor Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a generat o creştere puternică a preţului acestuia. Pe piaţa americană, ţiţeiul a înregistrat cel mai ridicat preţ din ultimele 19 luni. Blocada OPEC a determinat China să îşi schimbe rutele de import al ţiţeiului şi a impulsionat exploatatorii neconvenţionali de petrol, potrivit Reuters şi Bloomberg.

Modifică Setările