Secretarul general al OPEC, moarte fulgerătoare. Cu doar câteva ore înainte se întâlnise cu preşedintele Nigeriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohammad Barkindo FOTO AFP
Mohammad Barkindo FOTO AFP

Mohammad Barkindo, un politician nigerian şi secretar general al grupului de producători de petrol OPEC, a murit la vârsta de 63 de ani, au anunţat miercuri autorităţile nigeriene şi cartelul petrolier.

Mohammad Barkindo, în vârstă de 63 de ani, a murit marţi seara târziu la Abuja, a declarat pentru The Associated Press un purtător de cuvânt al Ministerului nigerian al Petrolului. Cu doar câteva ore înainte de deces, acesta se întâlnise cu preşedintele Nigeriei şi luase apărarea industriei energetice, pe fondul presiunilor tot mai mari legate de schimbările climatice.

Motivul decesului său nu a fost cunoscut imediat. Moartea neaşteptată a lui Barkindo reprezintă o surpriză pentru membrii industriei petrolului şi gazelor, mulţi dintre aceştia descriindu-l ca pe un „gigant”  în industrie şi „cel mai iubit lider”. 

Cel de-al doilea mandat al său în fruntea OPEC urma să se încheie peste trei săptămâni, la 31 iulie, potrivit Mediafax. 

Şeful National Petroleum Corporation din Nigeria, Mele Kyari, a anunţat miercuri vestea într-un tweet, care a fost confirmat de două surse din cadrul OPEC.

În declaraţia OPEC se precizează că ultimele cuvinte ale lui Barkindo către prieteni au fost că era fericit că şi-a încheiat mandatul de secretar general, că a servit cât a putut de bine şi că era mândru de cei care au servit alături de el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite