OPEC+ a decis joi menţinerea planului de majorare a producţiei de petrol în august; preţurile petrolului au scăzut cu peste 2%

0
0
petrolier-shutterstock
Foto shutterstock

OPEC+, grupul unora dintre cei mai mari produc─âtori de petrol din lume, ├«ntre care ┼či Rusia, a convenit joi men┼úinerea planului de majorare a produc┼úiei ├«n august, ├«n pofida apelurilor de a pompa mai mult pentru a tenpera pre┼úurile. Pre┼úurile petrolului au sc─âzut cu peste 2% ├«n urma reuniunii, transmite CNBC.

Participan┼úii la discu┼úiile desf─â┼čurate prin videoconferin┼ú─â au decis s─â ├«┼či continue politica de produc┼úie stabilit─â anterior. Asta ├«nseamn─â c─â grupul dominat de produc─âtori din Orientul Mijlociu va m─âri produc┼úia din august cu 648.000 de barili pe zi.

Următoarea întâlnire a OPEC+ va avea loc pe 3 august.

├Än ultimele luni, OPEC+ a m─ârit produc┼úia cu 400.000 de barili pe zi, dar la ├ónt├ólnirea precedent─â a decis s─â efectueze cre┼čteri mai mari, cu 648.000 de barili pe zi, pentru a devansa eliminarea reducerilor record aplicate din cauza pandemiei de Covid-19.

Preţul petrolului Brent cu livrare în septembrie a scăzut joi cu 2,3%, la 109,83 dolari pe baril, până la ora 17:10 GMT (20:10 ora României). Contractul pentru august, care a expirat joi, a scăzut cu 1,2%, la 114,90 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 2,9%, la 106,56 dolari pe baril.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite