SUA susține că „oferta de energie trebuie să se potrivească cu cererea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea de la Washington a declarat, luni, că oferta de energie trebuie să se potrivească cu cererea, împotrivindu-se deciziei OPEC+ care dorește scăderea producției de petrol pentru a susține prețurile.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că președintele Biden a fost foarte clar în ceea ce privește reducerea producției de petrol, el susținând că oferta de energie trebuie să corespundă cu cererea atât pentru creșterea economică, cât și pentru reducerea prețurilor la combustibil. 

"Președintele (Joe Biden) a fost clar că oferta de energie trebuie să corespundă cererii pentru a susține creșterea economică și pentru a reduce prețurile pentru consumatorii din SUA și din întreaga lume", a declarat Karine Jean-Pierre, potrivit Hotnews.

Karine Jean-Pierre a subliniat în comunicatul său utilizarea istorică a rezervelor strategice de petrol ale SUA și plafonarea prețului petrolului rusesc, pe care SUA a convenit-o cu aliații săi, astfel încât să se poată asigura menținerea aprovizionării globale cu petrol.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă a precizat și că SUA și-a majorat producția internă de petrol cu peste jumătate de baril pe zi, de la începutul acestui an.

Conducerea de la Washington a îndemnat țările din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol care formează OPEC+, alături de alte 10 țări partenere, să crească producția de petrol pentru a reduce prețurile la energie. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite