Stiri despre citit

  151 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum combatem anxietatea în timpul izolării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum combatem anxietatea în timpul izolării

  Pandemia de coronavirus ne-a proiectat într-o nouă realitate, care nu-i prea uşor nici de înţeles, nici de suportat. Viitorul incert, interdicţiile, atenţionările repetate şi ştirile sumbre nu fac decât să declanşeze sau să sporească stările de anxietate. Specialiştii fac recomandări pentru a depăşi mai uşor această perioadă.

 • SONDAJ Mai puţin de jumătate dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SONDAJ Mai puţin de jumătate dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni

  În ultimele 12 luni, 44,3 la sută din români susţin că au citit o carte în timp ce 51,1% au declarat că au mers la mall.  77,4% dintre români se consideră persoane religioase şi 15,2% participă la serviciul religios cel puţin o dată pe săptămână. În ceea ce priveşte vizita Papei Francis de la sfârşitul lunii mai, 61% dintre români consideră că este foarte importantă, conform Barometrului Actualităţii Româneşti.

 • Ecrane versus cărţi. Cum s-a schimbat felul în care citim odată cu avansul tehnologic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecrane versus cărţi. Cum s-a schimbat felul în care citim odată cu avansul tehnologic

  Spre deosebire de vorbit, cititul şi scrisul reprezintă obiceiuri artificiale, iar de când ne răspundem la întrebări accesând Google, procesul de lectură a suferit modificări, astfel că ne pierdem abilitatea de a citi cărţi şi ne specializăm în „scanarea” ecranelor, în slalomul printre informaţiile de pe internet, ajungând uneori şi la aşa-numita „supraîncărcare informaţională”.

 • 10
cărţi de proză cu care să-ţi umpli
rucsacul în concediu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 cărţi de proză cu care să-ţi umpli rucsacul în concediu

  OK, poate n-o fi cazul să le iei pe toate la tine, dar măcar una-două n-ar fi rău, ca să te ajute pe terasa unei cafenele dintr-un oraş foarte agitat sau pe şezlong, la malul mării. Şi eu îmi fac astfel de planuri înainte de o călătorie, oare ce să iau de citit cu mine?, aşa că m-am gândit că poate i-ar ajuta şi pe alţii.

 • Lucruri simple care-ţi îmbunătăţesc starea de spirit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucruri simple care-ţi îmbunătăţesc starea de spirit

  Există momente în care eşti foarte fericită şi în jurul tău este prezentă o aură pozitivă. În schimb, sunt şi zile în care te simţi foarte obosită şi stresată, momente în care nu îţi doreşti nimic altceva decât să te bagi în pat şi să dormi, să dormi cât mai mult.

 • Moduri prin care-ţi sporeşti inteligenţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moduri prin care-ţi sporeşti inteligenţa

  De-a lungul timpului, testul IQ a fost considerat factorul care determină nivelul de inteligenţă al unei persoane, însă în urma cercetărilor actuale s-a descoperit că inteligenţa este de fapt determinată de trei componente.

 • Singur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singur

  Multă vreme am ezitat să scriu acest text. Mi-a fost teamă că voi scrie prost, penibil, caraghios, culmea imposturii. Dar până la urmă l-am scris. Ca să nu rămân singur.

 • Trei cărţi care îţi pot salva minivacanţa de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei cărţi care îţi pot salva minivacanţa de Paşte

  Nu ştiu exact câte zile are minivacanţa de Paşte în cazul vostru, nu ştiu dacă plecaţi sau rămâneţi, dacă ieşiţi sau staţi în casă, dacă aţi pregătit filme sau întâlniri cu prietenii, dar un lucru e sigur: ar fi cazul să vă puneţi deoparte măcar o singură carte. Eu, una, am deja pe lista mea personală destul de multe titluri, nu că aş spera să le termin pe toate, dar mă incită că nu m-am decis încă de care să mă apuc.

 • Nu
mai putem fi ultimii cititori din Europa! E anul Pactului naţional
pentru Carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu mai putem fi ultimii cititori din Europa! E anul Pactului naţional pentru Carte

  Ar trebui să fie devastator pentru orgoliul politicienilor români care se răţoiesc, de pe poziţii naţional-socialiste, la liderii UE sau la Departamentul de Stat („defăimare!“, „dezinformare!“) faptul că România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană în privinţa cărţilor cumpărate/citite.

 • Diavolul
îmi citeşte textul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diavolul îmi citeşte textul

  Tu stăteai pe scaun, picior peste picior, ţinând foile pe genunchi, într-o poziţie incomodă – mi se părea. Eu stăteam în picioare, la doi-trei metri în faţa ta, mă simţeam tare jenat, parcă eram pedepsit.

 • Maraton de lectură cu voce tare în bibliotecile publice din Vrancea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maraton de lectură cu voce tare în bibliotecile publice din Vrancea

  La 1 februarie 2018, comunitatea internaţională marchează Ziua Internaţională a Cititului Împreună, iniţiată de LitWorld (litworld.org), organizaţie nonprofit fondată în anul 2007, zi care a devenit un eveniment global, marcat de milioane de oameni în peste 100 de ţări.

 • Cititul şi sportul stimulează regenerarea neuronilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cititul şi sportul stimulează regenerarea neuronilor

  Timp de mulţi ani, neurogeneza şi posibilitatea de a recupera celulele creierului pierdute au fost considerate concepte imposibile. Cu toate acestea, acum ştim că neuronii pot fi, de fapt, recuperaţi prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase.

 • Românul care de 4 ani promovează cartea: „Tinerii o să citească mai mult dacă reuşim să-i facem să vadă lectura ca pe ceva cool“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul care de 4 ani promovează cartea: „Tinerii o să citească mai mult dacă reuşim să-i facem să vadă lectura ca pe ceva cool“

  Dintr-o joacă a început o campanie de promovare a cititului. Îndată se împlinesc 4 ani, iar Victor Miron nu se aştepta ca lucrurile să aibă o aşa amploare. „Până acum acum strâns o comunitate online de peste 100 000 de cititori, am convins zeci de mii de oameni să îşi facă o poză cu o carte pe faţă, am gândit şi implementat 20+ concepte de promovare a lecturii“, mărturiseşte tânărul.

 • A da de citit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A da de citit

  Într-o lume în care se citeşte tot mai puţin, sînt recunoscător personajelor, tot mai rare, care se străduiesc să dea de citit. Evident, cu cîteva nuanţe. Uneori, de pildă, mi se pare excesivă o anumită grafomanie egolatră, practicată năvalnic de o mulţime de condeieri autocomplezenţi, gata să etaleze, zgomotos, mici frisoane lirico-metafizice, a căror unică utilitate este întreţinerea pioasă a unei „nobile“ (şi vide) imagini de sine.

 • Trei cărţi de trecut vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei cărţi de trecut vara

  Am făcut la începutul verii o listă cu cele mai interesante cărţi pe care le citisem anul acesta, până la momentul respectiv, şi pe care le recomandam. Acum, că ne-au mai rămas doar două săptămâni de vară calendaristică (şi încă mai există posibilitatea unui concediu), cred că ar fi OK dacă v-aş spune şi ce mi-a plăcut mie din ce am citit vara asta.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.