„Căsuţa cu poveşti”, un nou prilej de lecturi publice la Galaţi. Evenimentul va fi găzduit de Grădina Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul educaţional este realizat de Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Galaţi, în colaborare cu  Primăria municipiului Galaţi şi va fi lansat marţi, 17 iulie. La Galaţi sunt în derulare cel puţin zece proiecte publice de încurajare a lecturii.

Oraşul Galaţi încearcă să se impună ca un promotor de prim-rang al lecturii, în acest moment fiind în derulare aici cel puţin zece proiecte publice care încurajează cititul (şi scrisul).

Cea mai nouă dintre aceste iniţiative aparţine Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Galaţi care, în colaborare cu  Primăria municipiului Galaţi,  lansează proiectul educaţional „Căsuţa cu poveşti”, marţi, 17 iulie 2018, de la ora 12,00, în Grădina Publică.

Proiectul răspunde nevoii de promovare a lecturii în rândul tinerilor, dar şi al celorlalţi membri ai comunităţii, prin facilitarea accesului la carte, amplasând minibiblioteci într-un spaţiu public deschis. În acest context, se urmăreşte, de asemenea, protejarea mediului înconjurător, prin reutilizarea cărţilor existente în bibliotecile personale. 

Biblioteca stradală este dedicată, în primul rând, elevilor care doresc să se dezvolte personal, precum şi tuturor cetăţenilor, care vor putea împrumuta sau  dona cărţi spre a fi citite şi returnate.

„Scopul proiectului este de a scoate cărţile de pe rafturi şi încăperi închise pentru a le aduce mai aproape de oameni, de a transforma membrii comunităţii în adevăraţi consumatori de lectură, conştienţi de valoarea şi importanţa cărţii în desăvârşirea personalităţii, de rolul pe care îl ocupă cartea în relaţionarea cu cei din jur.  Aşadar, tineri şi adulţi, cetăţeni ai Galaţiului, iubitori de carte şi natură, sunteţi invitaţi să luaţi parte la manifestarea noastră, încărcată de entuziasmul începutului” spun organizatorii.

Cele mai importante proiecte de încurajare a lecturii sunt derulate în prezent de Biblioteca Judeţeană „VA Urechia”. „Biblioteca Estivală” se desfăşoară, în fiecare vară, de şase ani, în Parcul Eminescu, iar „Grădina cu cărţi” a rezervat, până la finele lunii august, foişorul din Grădina Publică, acolo unde copiii de vârstă preşcolară pot veni zilnic (de la 10.00 la 14.00) pentru a desena şi a asculta poveşti citite de adulţi 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite