Cum arată camerele de audiere a copiilor în justiţie. Micuţii pot citi şi se pot juca FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Curtea de Apel Galaţi
FOTO Curtea de Apel Galaţi

Două camere de audiere a minorilor au fost amenajate în anticamerele sălilor de judecată nr. 1 şi 3, la parterul Palatului Justiţiei din Galaţi, şi vor fi folosite de Judecătorie, Tribunal, Curtea de Apel şi Baroul Galaţi.

Camerele sunt dotate cu mobilier specific, cărţi şi jucării, pentru confortul fizic şi emoţional al copiilor care sunt nevoiţi să treacă pragul instanţelor gălăţene. O cameră este mai potrivită copiilor peste 12 ani, iar cealaltă micuţilor până în 12 ani.

”Camerele au fost amenajate cu sprijinul Baroului Galaţi, condus de domnul decan Cristian Săraru şi al Asociaţiei Avocaţilor din Baroul Galaţi, condusă de domnul avocat Dragoş-Mihail Daghie, din fondurile proprii şi din donaţiile obţinute de aceştia”, au precizat reprezentanţii Curţii de Apel Galaţi.

Baroul Galaţi şi Asociaţia Avocaţilor din Baroul Galaţi au identificat spaţiile în care au fost amenajate camerele, fiind cunoscută criza de spaţiu cu care se confruntă instanţele gălăţene şi necesitatea de a nu aglomera şi mai mult activitatea personalului instanţelor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Raport: Peste 2.700 de infracţiuni sexuale cu minori, soluţionate în şase ani. Victimele, audiate de faţă cu agresorii

Nelu Iordache a fost dus la audieri la DNA, într-un dosar de corupţie

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite