Două grădini botanice din Ardeal sărbătoresc Ziua Mondială a Cititului într-un mod inedit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două grădini botanice din Transilvania sărbătoresc într-un mod aparte Ziua Internaţională a Cititului, 23 aprilie: acces gratuit pentru cei ce au cu ei o carte. Dacă la Jibou s-a marcat ieri evenimentul, la Cluj va avea loc duminică, 29 aprilie.

„Grădina Botanică «Alexandru Borza» este locul meu preferat din Cluj-Napoca, iar primăvara, când sunt înflorite lalelele, e cu adevărat minunat să pui mână pe o carte (un buchet cu sute de file) şi să te bucuri de ea printre mii de fire de flori. Clujenii, dar şi oameni din localităţile din jur sunt încântaţi de această campanie. Suntem deja la a 5-a ediţie şi an de an vin tot mai mulţi cititori. Anul trecut peste 3300 de oameni au pus mâna pe o carte şi au venit la Grădina Botanică”, spune Victor Miron, iniţiatorul unei campanii de promovare a lecturii numite „Cărţile pe faţă”.

Tot de la el a plecat iniţiativa prin care, pentru al cincilea an consecutiv, cei ce au o carte la ei intră gratuit la Grădina Botanică din Cluj. Iar numărul celor care aleg să citească în mijlocul naturii se măreşte de la un an la altul.

Dacă ieri, 22 aprilie, Grădina Botanică din Jibou şi-a deschis porţile gratuit pentru cei ce iubesc cărţile, la Cluj, acţiunea se va desfăşura duminica viitoare, 29 aprilie. 

„Aici vor fi chiar două evenimente în acea zi. E vorba de o lectură publică a poetei Carmen Tiderle şi un schimb de cărţi realizat în parteneriat cu prietenii de la Schimb de cărţi Cluj. Prin aceste evenimente dorim să îi aducem împreună pe cititori, să se cunoască între ei, să întâlnească autori şi să îşi recomande unii altora titluri bune”, mai spune Victor Miron.

Mai puteţi citi:

Românul care de 4 ani promovează cartea: „Tinerii o să citească mai mult dacă reuşim să-i facem să vadă lectura ca pe ceva cool“

Cea mai frumoasă campanie de promovare a lecturii în România: selfie cu cărţi. „Am convins 1.230 de oameni să pună mâna pe o carte într-o zi“

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite