Secretul dureros al unui actor faimos. Vedeta din „Terminator“: „Citesc și recitesc luni de zile până memorez“

0
Publicat:

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai lumii a dezvăluit un secret dureros din viața sa. Arnold Schwarzenegger nu s-a sfiit să povestească pe pagina sa de socializare despre afecțiunea cu care se luptă din copilărie.

Arnold citind acasă FOTO Facebook Arnold Schwarzenegger
Arnold citind acasă FOTO Facebook Arnold Schwarzenegger

"Aș putea să vă spun că sunt grozav la toate, dar aș minți", a spus actorul, care adesea relatează din experiențele personale pentru a da un exemplu. El a vorbit deschis despre dislexie, o afecțiune diagnosticată de multe ori greșit, care îl chinuie de mic.

"Iată secretul meu: citesc îngrozitor. Nu se vorbea despre dificultăți de învățare în Austria anilor '50, așa că, de cele mai multe ori, când mi se cerea să citesc cu voce tare în clasă, se producea dezastrul și eram lovit cu rigla. Dar acum știu că sunt dislexic", a dezvăluit Arnold într-o postare pe pagina sa de socializare.

El a împărtășit și ce reguli respectă pentru a remedia această problemă.

"Când mă pregătesc pentru un film, citesc și recitesc scenariul luni de zile, până memorez fiecare replică. Am nevoie de timp și am nevoie să repet pentru a mă concentra asupra cuvintelor", recunoaște actorul celebru pentru tonalitatea sa, dar și pentru modul de a accentua cuvintele.

Schwarzenegger a cerut să îi fie instalat acasă echipamentul pentru a putea înregistra audiobook-ul său, "Be Useful", o carte care cuprinde șapte reguli pentru atingerea scopului propriu în viață și care va apărea pe piață pe 10 octombrie.

"Mi-au spus că autorii își citesc cărțile în 2 sau 3 zile, la studio. Am cerut echipamentul de înregistrare acasă și le-am spus că voi citi 20-30 de pagini pe zi. Astfel, puteam ține legătura cu regizorul și cu producătorul de două ori pe zi, pentru sesiuni mai scurte, și puteam exersa non-stop.

În acest timp, mi-am folosit propriile lecții.

1. M-am lăsat să îmi fie frică de asta și m-am plâns pentru un minut, dar apoi m-am forțat să încep, pentru că stând și negând nu aș fi înregistrat nimic.

2. Am repetat de nenumărate ori. Am împărțit totul în bucăți mai mici, știind că reușitele mici duc la marile victorii, sau în cazul ăsta, la o carte întreagă," a mărturisit actorul.

Ce este dislexia?

Dislexia este o dizabilitate de învățare care se manifestă prin dificultatea unei persoane de a citi, a scrie și uneori chiar de a vorbi. Deși este observată în principal în rândul copiilor, această afecțiune poate fi prezentă și la adulți, deoarece ea persistă de-a lungul întregii vieți. Cu toate acestea, dislexia nu reprezintă un deficit de inteligență. Din contră, există personalități celebre printre dislexici.

Conform numeroaselor studii făcute în S.U.A, cauzele dislexiei sunt ereditare. Prin scanarea activității creierului, s-a observat că la persoanele dislexice informația este procesată cu prioritate de către emisfera dreaptă, în loc de cea stângă, cum se întâmplă la cei care nu suferă de această afecțiune. Folosind metode moderne de imagistică medicală, precum RMN sau RMN funcțional, au fost identificate modificări ale cortexului (stratul exterior al creierului) din emisfera stângă, în zona responsabilă pentru citit, și ale unor structuri mai profunde precum lobul parietal inferior. 

Această dezvoltare diferită pare să se formeze încă din primele 6 luni de viață ale embrionului, și cel mai probabil de vină pentru apariția acestor modificări sunt anumite gene. Totuși, pe lângă istoricul familial există și alți factori de risc, precum nașterea prematură sau greutatea scăzută la naștere, ori expunerea la nicotină, medicamente, alcool sau infecții în timpul sarcinii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite