VIDEO Singura bibliotecă din lume cu dormitoare şi bistro. Cât costă să dormi cu cartea în braţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dormitoare din Librăria Gladstone s FOTO: Facebook Gladstone's Library
Dormitoare din Librăria Gladstone s FOTO: Facebook Gladstone's Library

O bibliotecă din Ţara Galilor are un serviciu cu totul aparte: contra cost permite pasionaţilor de cărţi să petreacă o noapte în lumea poveştilor. E singura din lume care are un astfel de serviciu, iar un film despre cele 26 de dormitoare a fost vizionat de peste 12 milioane de oameni.

Înfiinţată la sfârşitul secolului al XIX-lea de un lord englez care i-a dat şi numele, Biblioteca Gladstone's din Hawarden, Ţara Galilor, Marea Britanie este cu totul aparte faţă de restul bibliotecilor nu doar datorită celor circa 150.000 de cărţi, a vechimii sale, cât şi a celor 26 de dormitoare.

Acolo, împătimiţii lecturii pot petrece o noapte sau chiar mai multe, contra cost. Spre exemplu, pentru data de 10 iunie, o cameră single costă 66 de lire sterline, adică circa 350 de lei. Acest serviciu a fost introdus din 1906, potrivit unui video publicat pe contul de Facebook numit Bring Me.

Rezervări se pot face pe site-ul bibliotecii, AICI.

preturi biblioteca gladstone s

Filmul a fost postat pe Facebook-ul şi pe site-ul bibliotecii britanice. Potrivit înregistrării, biblioteca este singura bibliotecă rezidenţială din lume cu circa 150.000 de cărţi şi articole tipărite, respectiv cu 26 de dormitoare de tip boutique, cu o cameră comună şi un bistro.

Video-ul are circa 12 milioane de afişări şi 73.000 de like-uri.

credit video: Facebook Bring Me

Mai puteţi citi:

VIDEO Papa Francisc, la prelegerile TED: „Viitorul umanităţii nu stă doar în mâinile politicienilor, a marilor lideri, a marilor companii“

 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite