Stiri despre arma nucleara

  35 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un general american avertizează: Coreea de Nord a făcut progrese alarmante în dezvoltarea armei nucleare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un general american avertizează: Coreea de Nord a făcut progrese alarmante în dezvoltarea armei nucleare

  Coreea de Nord a obţinut un succes „alarmant” în eforturile de înarmarea nucleară şi cu capacităţi balistice cu rază lungă de acţiune, arsenalul Phenianului având deja trei rachete capabile să atingă teritoriul american. Acesta este avertismentul generalui Glen VanHerck, şeful comandamentului de apărarea aero-spaţială al Statelor Unite (NORAD).

 • Un Cernobîl cu aripi: Misterioasa explozie a armei nucleare supreme a lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Cernobîl cu aripi: Misterioasa explozie a armei nucleare supreme a lui Putin

  A făcut deja epocă explozia de la Arhangelsk a unui dispozitiv nuclear la 8 august. S-au lansat ipoteze, au fost contactaţi tehnicieni, experţi, s-a făcut o legătură majoră între explozie şi celebrele Arme Supreme, absolute şi de necontracarat ale lui Vladimir Putin, prezentate în martie 2018, în ajunul realegerii sale pentru un nou mandat de 6 ani, al patrulea, la conducerea Federaţiei Ruse.

 • Vladimir Putin ştia din 2001 că Phenianul are armă nucleară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin ştia din 2001 că Phenianul are armă nucleară

  Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că la începutul anilor 2000, Kim Jong-il, tatăl actualului lider nord-coreean, i-a spus că Phenianul are arma nucleară, astfel că, potrivit liderului de la Kremlin, sancţiunile occidentale nu au făcut decât să încurajeze Phenianul să dezvolte bomba cu hidrogen.

 • Peste 100 de ţări negociază
interzicerea armelor nucleare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 100 de ţări negociază interzicerea armelor nucleare

  Peste 100 de ţări încep luni la ONU negocieri inedite asupra unui tratat de interzicere a armelor nucleare, convinse că acesta va reduce riscul unui război atomic, în ciuda obiecţiilor unor mari puteri, relatează AFP.

 • Trump: Regimul nord-coreean nu va dezvolta niciodată o armă nucleară capabilă să lovească Statele Unite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump: Regimul nord-coreean nu va dezvolta niciodată o armă nucleară capabilă să lovească Statele Unite

  Donald Trump a respins luni noapte posibilitatea ca regimul nord-corean să construiască o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite. Declaraţia preşedintelui-ales vine după ce liderul Kim Jong-un a susţinut că experţii nord-coreeni sunt în ultima fază de dezvoltare şi testare a unei rachete balistice intercontinentale, în ciuda sancţiunilor impuse în ultimul an de Consiliul de Securitate al ONU, transmite BBC.

 • Marea Neagră şi piaţa terorismului nuclear
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Neagră şi piaţa terorismului nuclear

  „Terorismul nuclear“ presupune folosirea de către o organizaţie a unei arme nucleare în scopul de a provoca pierderi enorme sau înseamnă folosirea (sau ameninţarea cu folosirea) unor materiale sau substanţe radioactive. În fine, organizarea unor atacuri asupra unor centrale nucleare înseamnă tot o formă de terorism nuclear.

 • Fără aplicare
consecventă nu există ACORD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără aplicare consecventă nu există ACORD

  Unul dintre scopurile fundamentale în ceea ce priveşte securitatea globală a comunităţii internaţionale, l-a reprezentat împiedicarea Iranului de a produce arma nucleară.

 • NATO intră în cursa nucleară începută de Rusia: Aliaţii îşi revizuiesc politica faţă de armamentul nuclear pentru prima dată după Războiul Rece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO intră în cursa nucleară începută de Rusia: Aliaţii îşi revizuiesc politica faţă de armamentul nuclear pentru prima dată după Războiul Rece

  După ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că va suplimenta arsenalul nuclear al Rusiei cu 40 de rachete intercontinentale, NATO a decis, miercuri, să demareze procesul de revizuire a politicii faţă de armamentul nuclear. Totodată, Aliaţii au anunţat triplarea soldaţilor din Forţa de Reacţie, de la 13.000 la 40.000, sporind totodată puterile comandantului forţelor NATO în Europa.

 • Cursa înarmării nucleare: marile puteri îşi modernizează arsenalele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cursa înarmării nucleare: marile puteri îşi modernizează arsenalele

  Ultimii ani au adus o scădere semnificativă a numărului de ogive funcţionale mobilizate de SUA şi Rusia, însă, în acelaşi timp, s-a putut observa şi un efort constant de modernizare a arsenalelor nucleare, arată Institutul Internaţional de Cercetare asupra Păcii de la Stockholm. În paralel, China, India şi Pakistan şi-au crescut stocurile de focoase nucleare.

 • Rusia va livra Iranului rachete de tip S-300
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia va livra Iranului rachete de tip S-300

  Rusia intenţionează să furnizeze Iranului sisteme de rachete de tip S-300, după ajungerea la un acord comercial în acest sens, echipamentele militare urmând să fie livrate de compania de stat Almaz-Antei, informează site-ul ziarului Moscow Times, citat de Mediafax.

 • Noua ordine mondială a terorii: un link util şi înfricoşător
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua ordine mondială a terorii: un link util şi înfricoşător

  La Bruxelles, într-o după-amiază de ploaie cu frig, m-am oprit, apoi am rămas foarte multe ore, în compania unor domni şi doamne de profesii multiple şi adesea destul de puţin precise care dezbăteau o temă veche şi destul de puţin pasionantă datorită extremei sale recurenţe: dreptul unei naţiuni de a efectua atacuri militare preventive, evident atenţia concentrându-se asupra loviturilor nucleare preventive şi a găsirii de portiţe,

 • Moscova pune în coasta
Europei rachete cu capacitate nucleară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscova pune în coasta Europei rachete cu capacitate nucleară

  Armata rusă va desfăşura în enclava Kaliningrad sisteme de rachete Iskander în cadrul actualului exerciţiu de verificare a capacităţii de reacţie rapidă a forţelor armate ale Moscovei, informează ITAR TASS.

 • Jurnalist rus: „Rusia poate să transforme SUA în cenuşă radioactivă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnalist rus: „Rusia poate să transforme SUA în cenuşă radioactivă”

  Un jurnalist susţinut de Kremlin a lansat un avertisment dur la adresa Statelor Unite ale Americii, referindu-se la capacităţile nucleare ale Rusiei, după ce Casa Albă a anunţat că este pregătită să aplice sancţiuni suplimentare şi mai aspre, în cazul în care Moscova va avansa procedurile de anexare a a Crimeei la Rusia.

 • Iranul construieşte o nouă generaţie de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iranul construieşte o nouă generaţie de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului

  Liderul programului nuclear iranian a declarat că ţara sa a lansat un nou program de construire a centrifugelor de îmbogăţire a uraniului, însă înainte de a fi folosite, acestea trebuie supuse unor teste. Iranul a acceptat în cadru summitului de la Geneva o serie de compromisuri legate de proiectul său nuclear, puternic criticat de puterile internaţionale, însă suspiciunile sunt îndreptate în continuare asupra intenţiilor Teheranului.

 • Iranul pune condiţii pentru a coopera în cadrul programului nuclear
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iranul pune condiţii pentru a coopera în cadrul programului nuclear

  Iranul pare pregătit să coopereze cu Agenţia internaţională de energie atomică (AIEA) în legătură cu presupusul său program nuclear controversat, independent de eventualele progrese în discuţiile cu puterile grupului 5+1, a apreciat vineri directorul general al agenţiei, citat de AFP.

 • Iranul refuză să renunţe la uraniul îmbogăţit, sfidând Occidentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iranul refuză să renunţe la uraniul îmbogăţit, sfidând Occidentul

  Iranul refuză cererea Occidentului de a transporta în afara ţării o parte din uraniul îmbogăţit în centralele sale nucleare, potrivit declaraţiilor ministrului adjunct de Externe, în timp ce puterile internaţionale aşteaptă o soluţie din partea Teheranului pentru a soluţiona criza diplomatică din regiune.

 • Israelul are capacitatea de a ataca fabricile nucleare din Iran de pe  submarine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Israelul are capacitatea de a ataca fabricile nucleare din Iran de pe  submarine

  Atacul de acum două săptămâni care a distrus o încărcătură de rachete ruseşti livrată armatei siriene ar putea fi un semn de avertizare pentru Iran şi pentru puterile occidentale care au acceptat în mod tacit dezvoltarea programului nuclear al republicii islamice. Ultimele informaţii sugerează că atacul asupra depozitului de arme, atribuit Israelului, nu a fost lansat din aer, aşa cum s-a crezut iniţial.

 • Conflictul din Peninsula Coreeană: îşi va folosi China influenţa pentru a tempera ambiţiile nucleare ale Phenianului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul din Peninsula Coreeană: îşi va folosi China influenţa pentru a tempera ambiţiile nucleare ale Phenianului?

  Ultimul val de retorici agresive ale conducătorului nord-coreean, Kim Jong-un, pune o presiune mai mare asupra puterilor internaţionale, în condiţiile în care serviciile secrete americane au dezvăluit că Phenianul intenţionează să testeze mai multe rachete nucleare. Atenţia se îndreaptă înspre China, cel mai important aliat al Coreii de Nord, însă are oare Beijingul puterea să-l tempereze pe liderul impulsiv de la Phenian?

 • Ameninţată de Phenian, Coreea de Sud ia în calcul construirea unei arme nucleare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ameninţată de Phenian, Coreea de Sud ia în calcul construirea unei arme nucleare

  În Coreea de Sud au apărut discuţii cu privire la necesitatea creării propriilor arme nucleare, în urma ameninţărilor primite din partea Phenianului, scrie CNN. Potrivit unui sondaj recent, două treimi dintre cetăţenii sud-coreeni intervievaţi sprijină această idee, mai ales după cel de-al treilea test nuclear nord-coreean, efectuat în luna februarie.

 • Seulul ameninţă: Regimul din Coreea de Nord „va pieri de pe faţa Pământului” dacă recurge la un atac nuclear
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seulul ameninţă: Regimul din Coreea de Nord „va pieri de pe faţa Pământului” dacă recurge la un atac nuclear

  Coreea de Sud a reacţionat la decizia Phenianului de a rupe acordurile de neagresiune cu Seulul şi de întrerupe telefonul roşu dintre cele două ţări. Ministerul sud-coreean al Apărării a combătut ameniţările Phenianului privind un „atac nuclear preventiv” împotriva SUA şi a Coreei de Sud şi a avertizat că astfel de provocări vor duce la colapsul regimului comunist nord-coreean.

 • ONU plănuieşte măsuri pentru a asigura tranziţia spre democraţie a Yemenului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ONU plănuieşte măsuri pentru a asigura tranziţia spre democraţie a Yemenului

  Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite a emis un avertisment vineri împotriva încercărilor de a destabiliza Yemen prin introducerea în ţară a transportuilor de arme, în timp ce ţara încearcă să se redreseze după doi ani marcaţi de revolte. De asemenea, au fost exprima îngrijorări în ce priveşte fostul preşedinte Ali Abdullah despre care se crede că subminează încercările de reclădire a naţiunii.

Modifică Setările