Cum comentează Trump informaţia că a sugerat lansarea de bombe nucleare împotriva uraganelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump a negat luni că a sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor înainte ca acestea să atingă teritoriul american, considerând informaţia „ridicolă“, scrie AFP.

Conform unor surse citate de portalul Axios, preşedintele american ar fi sugerat în mai multe rânduri ca armata să lovească cu bombe nucleare uraganele pentru a le opri înainte de a atinge coastele Statelor Unite.

„Înţeleg. Înţeleg. Dar de ce nu le lovim cu bombe nucleare?“, ar fi întrebat liderul de la Casa Albă într-o reuniune, potrivit Axios.

Aflat în Franţa, la Biarritz, pentru summitul G7, Trump a negat informaţia publicată de Axios.

„Povestea relatată de Axios conform căreia preşedintele Trump ar fi vrut să împrăştie mari uragane cu ajutorul armelor nucleare înainte ca acestea să atingă zonele de coastă americane este ridicolă. N-am spus niciodată asta. Este încă un FAKE NEWS!“, a reacţionat el pe Twitter.

Într-un articol publicat în urmă cu aproape trei ani, National Geographic atrăgea atenţia asupra popularităţii ideii de a lovi cu bombe nucleare uraganele: „E un gând atrăgător, mai ales când, în timpul perioadei uraganelor, ne amintim anual cât de distructive sunt aceste fenomene. Acesta este probabil şi motivul pentru care, în fiecare an din ultimele şase decenii, agenţii ale guvernului primesc scrisori de la cetăţeni îngrijoraţi care îndeamnă la lovituri preventive cu bombe nucleare împotriva uraganelor“. Articolul menţionează că răspunsul dat de Administraţia Naţională a Oceanelor şi a Atmosferei a fost clar: „N-ar trebui să fie nevoie s-o spunem, dar e o idee foarte proastă“. 

Statele Unite sunt lovite în mod constant de uragane, care cauzează morţi şi provoacă pagube uriaşe.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite