Vocea Rusiei: Ianukovici a trădat şi trebuia să fie deja mort

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vocea Rusiei, ziarul de casă a preşedinţiei Rusiei, a spus-o foarte clar: Ianukovici şi-a trădat partenerii atunci când şi-a părăsit armata şi pentru asta ar fi trebuit să fie deja mort. Nu este un articol oarecare, este poziţia clasică a Kremlinului atunci când este trădat, ori Ianukovici a trădat atunci când a ales să nu mai tragă în manifestanţi.

Realizatorul articolului acuză statele europene şi pe americani că s-ar fi aflat în spatele loviturii de stat din Ucraina:

În momentul în care puciştii au încercat să ia cu asalt clădirea parlamentului, utilizând arme de foc, exista posibilitatea şi justificarea perfectă pentru a termina cu ei şi trupele ucrainene au arătat de câteva ori că sunt capabile să-i termine pe discipolii instructorilor americani şi britanici fără niciun fel de problemă, ordin să fie. Însă, Ianukovici a vrut să mai facă o tură de trădare, să mai joace o dată la două capete şi să rămână în două luntri chiar şi atunci când acest lucru nu numai că nu era posibil, dar era absolut suicidal.

Ruşii îl acuză pe Ianukovici de trădare, că şi-ar fi trădat partenerii internaţionali, dar şi pe cei care i-au fost alături în aceste momente grele: 

Şi-a trădat trupele care i-au rămas fidele până la capăt, şi-a trădat partidul care nu s-a spart până în ultima clipă, şi-a trădat chiar şi consilierii cei mai apropiaţi care n-au ştiut ce încearcă să facă şi care n-au mai putut vorbi cu el după ce el a luat decizia de a se „împăca” cu puciştii. Prostia umană este impredictibilă. Ianukovici nu a trădat pentru bani (orice pierderi pe care le-ar fi suferit din cauza sancţiunilor vestului ar fi fost compensate facil), nu a trădat pentru a obţine putere (dacă nu trăda, acum era în continuare preşedinte, cu ample puteri conferite de starea de urgenţă), ci dintr-o prostie pură, distilată, abjectă. Este greu să prevezi că un preşedinte de ţară poate fi atât de idiot pentru a-şi trăda întreaga echipă, rudele şi aliaţii, fiind în acelaşi timp suficient de hâtru pentru a scăpa de sub supravegherea consilierilor de încredere.

Vocea Rusiei nominalizează şi pedeapsa pe care o primesc trădătorii, adică cei care trădează Rusia. Este vorba de nişte lucruri ştiute dacă ar fi să luăm în considerare modul în care KGB-ul rus a eliminat principalele pericole la adresa preşedintelui actual. Dincolo de acest lucru, este transmis un mesaj clar şi celor care mai au de gând să trădeze Rusia şi cel mai probabil mesajul este şi pentru clasa politică de la Chişinău.

În mod normal, Ianukovici trebuia să fie deja mort, dar se pare că Dumnezeu îi are în pază pe proşti şi preşedintele legitim al Ucrainei (niciuna dintre legile votate de pucişti în parlament, inclusiv „reforma constituţională”, nu au fost semnate de preşedinte) a reuşit să fugă din capitală, iar acum se ascunde în sud-estul ţării.

Şi ca lucrurile să fie clare pentru toţi cei care şi-au imaginat că ucrainienii vor face ce vor ei:

„Conform declaraţiilor premierului Dmitri Medvedev, Moscova nu recunoaşte aşa-zisa „noua putere” de la Kiev, conform declaraţiilor puciştilor, ţara se află în faliment, iar câteva oraşe din sudul şi estul ţării se pregătesc de rezistenţă armată împotriva noii puteri. Meciul nu s-a încheiat. De fapt, faza fierbinte de-abia începe.”

Aceasta este realitatea: Rusia se pregăteşte de război, iar problema este aceea că Uniunea Europeană nu este capabilă de a acţiona vertical.

Între timp Rusia a ocupat deja Crimeea, iar oficialii de la Kremlin au anunţat că dacă cetăţenii acestei regiuni vor să se realipească ţării, atunci vor avea susţinere.

Sursa

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite