Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile unioniste

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu atacat direct de la Moscova pentru declaraţiile unioniste FOTO Eduard Enea / Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu atacat direct de la Moscova pentru declaraţiile unioniste FOTO Eduard Enea / Adevărul

Iată că nu doar premierul Iurie Leancă este supărat foc pe al nostru preşedinte, ci şi aliaţii acestuia de la Moscova. Vocea Rusiei, oficiosul preşedintelui Vladimir Putin, spune răspicat că Germania i-a dat o palmă lui Traian Băsescu şi că va continua să  îl pedepsească pe acesta dacă va relua declaraţiile unioniste.

„Traian Băsescu se poziţionează pe curs de coliziune cu Germania şi o face în mod conştient. Berlinul, un hegemon dur şi pragmatic al Uniunii Europene, deja i-a dat o palma diplomatică prin intermediul ambasadorului de la Chişinău. Băsescu insistă şi va fi pedepsit în continuare." scrie în subtitlu şi cu litere bolduite Vocea Rusiei.

Binenţeles că nicăieri nu mai scrie că ambasadorul Germaniei la Chişinău nu a avut mandat pentru a discuta astfel de probleme şi a făcut-o de capul lui. Tot la fel, Vocea Rusiei nu spune nicăieri că ambasadorul Germaniei la Chişinău se află acolo drept pedeapsă pentru incompetenţă, deoarece Germania îşi trimite oamenii buni la Moscova, Londra, Paris sau Washington, în nici un caz în cel mai sărac şi mai corupt stat al Europei.

Dar iată că Vocea Rusiei nu aminteşte de prietenia dintre Traian Băsescu şi doamna Angela Merkel, cea care conduce Germania. Nu se vede de asemenea nicăieri scris că practic toţi partenerii europeni au luat declaraţiile unioniste ca fiind normale, adică ca şi cum ar fi ştiut de ele. Băsescu nu comite gafe internaţionale , iar faptul că nu au existat reacţii negative vine tocmai din aceea că partenerii au stabilit cel mai probabil împreună cu România un alt scenariu al integrării europene, un scenariu pe care Rusia nu îl poate dejuca. S-a întâmplat asta după ce Uniunea Europeană a suferit o grea înfrângere prin pierderea Ucrainei.

Probabil că Vocea Rusiei nu a fost informată despre discuţiile din vară şi purtate de către Traian Băsescu cu sefii de servicii secrete din SUA şi Rusia.

Ce nu a observat Vocea Rusiei din discursul, neasumat de statul german, că discuţiile despre Unire nu trebuiesc purtate Acum. Diplomaţii, chiar dacă sunt pedepsiţi să îşi facă mandatul la Chişinău, ştiu sigur să utilizeze cuvintele. "Acum"  practic a schimbat datele problemei, deoarece putea spune direct "Niciodată", dar asemenea gafă l-ar fi costat. Este normal că Nu Acum ci atunci când vom avea o majoritate unionistă. Momentan sunt 30%, dar plecând de la 10% în 2009. Când moldovenii de dincolo de Prut vor vedea că Integrarea Europeană e pură ficţiune atunci 30% vor deveni 70%(cei care vor acum integrarea europeană). 

De altfel este foarte posibil ca ambasadorul Germaniei la Chişinău să fi spus şi puţinul enunţat mai sus chiar la recomandarea directă a Rusiei. Să nu uităm că ambasadorul american la Bucureşti şi care în 1989 ne spunea că Nu acum e momentul pentru Unire, a fost retras şi condamnat pentru trădare.

Vrea Rusia să ne aducă aminte că un fost preşedinte al Germaniei făcea jocul Rusiei chiar la Berlin şi la câteva luni de la finalizarea mandatului a fost angajat oficial la Gazprom?

Cum opoziţia anti-unionistă nu există la Bucureşti, iar la Chişinău există doar la nivel politic(intelectualitate o refuză total, fiind unionistă până în măduva oaselor) , aceasta este făcută cu foarte puţin succes direct de la Moscova, exact ca în perioada interbelică când comuniştii români erau... ruşi.

Prognozele lansate de Vocea Rusiei sunt de-a dreptul apocaliptice:

"A doua explicaţie, cea plauzibilă, presupune că Băsescu încearcă din răsputeri să genereze un conflict regional. Există o singură forţă interesată de izbucnirea unui conflict regional, cu pronunţate valenţe interetnice. Această forţă este reprezentată de radicalii americani care cândva l-au şi uns pe Băsescu „la domnie” în România, transformând un banal securistoid într-un „reformator şi justiţiar”. În acest context, este evident că guvernatorul României va executa toate ordinele venite de peste Ocean, chiar dacă riscă să fie luat la palme de diplomaţia germană. America se retrage din Europa de Est, concentrându-se asupra Asiei de Sud-Est pentru blocarea Chinei. Americanii încearcă să reproducă în Europa experienţa colonială a Angliei şi Franţei care au lăsat în Africa şi Asia zeci de conflicte interetnice, zero state stabile şi sute de conflicte „îngheţate” care pot fi reactivate oricând. În Asia, SUA deja au creat o sursă de instabilitate geopolitică în Afganistan. Se pare că din perspectiva Washingtonului, a venit timpul ca regiunea balcanică şi întreaga Europa de Sud-Est să devină un fel de „Afganistan european”.

Şi continuă să vorbească Vocea Rusiei în numele Germaniei, de parcă Vladimir Putin ar fi acolo şef. Binenţeles că nu apar ghilimele, nu apar nume, iar  totul ia forma unor păreri.

Ce înseamnă această reacţie? Că de fapt momentul Unirii se apropie.

Următorul meu articol vă va arăta de ce Germania Nu Vrea şi nici nu poate pedepsi România.

Savuraţi tot articolul aici:

http://romanian.ruvr.ru/2014_01_08/Germania-i-a-dat-o-palma-lui-Basescu-Urmeaza-Si-altele-3237/

Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_01_08/Germania-i-a-dat-o-palma-lui-Basescu-Urmeaza-Si-altele-3237/

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite