Video Unioniştii la Bruxelles de Ziua Naţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane au participat de 1 decembrie la o manifestaţie unionistă autorizată şi desfăşurată în faţa clădirii Comisiei Europene(Guvernul Uniunii Europene). Participanţii la eveniment au fost români stabiliţi în toate Ţările Uniunii Europene, iar cauza a fost bine primită.

Bruxellul a aflat pe 1 decembrie două lucruri: că este Ziua Noastră Naţională a României şi că:

Basarabia e România.

image

Cei prezenţi la eveniment au avut alături o parte din Europarlamentarii României, ce au preferat să fie alături de confraţii din stradă cu ocazia Zilei Naţionale. Lor, celor prezenţi, le mulţumim de susţinere.

Există şi o parte care a refuzat acest lucru, dar despre acest subiect într-un articol mai amplu despre modul în care Rusia a infiltrat Bruxellul cu proprii agenţi(probabil e cea mai importantă şi mai influentă dintre toate statele europene, procentul de spioni raportat la suprafaţă fiind cel mai mare din lume).

Au fost împărţite cărţi despre Basarabia către parlamentarii europeni, în limba engleză binenţeles: o scurtă istorie aşa cum ea trebuie cunoscută de către partenerii noştri.

image

Participanţii au vorbit celor prezenţi, printre care şi presei europene, despre controlul politic exercitat de Rusia în Republica Moldova, despre dreptul românilor de a trăi precum germanii într-un singur stat, despre necesitatea apărării intereselor a trei milioane de europeni aflaţi în afara graniţelor, despre faptul că Republica Moldova nu este doar o problemă a României ci şi a Uniunii Europene.

S-a cerut solidaritate.

Am avut ocazia să ne exprimăm în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene prin intermediul diasporei române şi să facem mesajul cunoscut.

Evenimentul a decurs fără incidente, acesta nefiind un protest, ci o manifestaţie (autorizată), atitudinea forţelor de ordine fiind una exemplară şi de la care în România multe ar fi de învăţat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite