VIDEO Liderul de la Tiraspol luat la rost de veteranii de pe Nistru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un stat normal, orice lider separatist ar fi fost imediat arestat atunci când autorităţile legale ar fi avut ocazia. Nu acelaşi lucru se întâmplă în Republica Moldova, acolo unde chiar Ministerul de Interne protejează pe cei care ocupă ilegal partea de Est a Republicii Moldova.

Cu toţii aţi auzit deja de gestul simbolic al veteranilor de pe Nistru de a bloca accesul liderului de la Tiraspol  în aeroportul din Chişinău. Un gest normal, în condiţiile în care autorităţile de la Chişinău se comportă ca şi cum partea de Est a Republicii Moldova nu ar fi ocupată de către o armată străină.

În Ucraina actuala putere poartă un război deschis cu Federaţia Rusă. Acolo autorităţile legale nu acceptă mascarada administrativă ce se doreşte a fi impusă de la Kremlin. Liderii separatişti sunt consideraţi, aşa cum este şi norma, ca şi terorişti. Dacă aceştia ar părăsi zona de conflict, atunci cu siguranţă ar fi arestaţi.


În Republica Moldova orice lider din Tiraspol are dreptul să guiţe tot ceea ce doreşte la adresa Chişinăului  şi nici o măsură nu se ia împotriva acestuia. În loc să fie arestaţi şi condamnaţi pentru  ocuparea ilegală a Estului celui de al doilea stat românesc,  ei sunt chiar protejaţi.

Actuala putere, ca şi cea veche, demonstrează încă o dată că statul nu poate fi reformat şi că influenţa securităţii ruse este încă foarte puternică.

Într-un gest simbolic, cei care au luptat pe Nistru pentru românism, au blocat accesul în aeroportul Chişinău pentru liderul separatist. Ei au cerut organelor de poliţie să treacă la arestarea acestuia şi a celor care îl însoţeau, dar nici o măsură nu a fost luată. Ba mai mult, poliţiştii l-au protejat şi condus pe liderul separatist pe uşa din dos şi au neglijat cerinţele veteranilor şi i-au blocat să ia şi alte măsuri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite