Vanghelie: „Alina Bica + Liviu Dragnea = Love“ şi legătura cu Parisul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu atenţia îndreptată către nebunia atentatelor de la Paris, presa a trecut prea uşor peste ultimele dezvăluiri, ce-i drept exotice, ale liderului „rebel“ Marian Vanghelie.

Aflat în faţa DNA unde a dat cu subsemnatul în dosarul organizării alegerilor prezidenţiale, Vanghelie a ţinut să reamintească ziariştilor legăturile „periculoase” dintre mahărul PSD, Liviu Dragnea şi fosta şefa DIICOT, Alina Bica, aflată acum la răcoare: „E cu LOVE! E şi cu bani e şi cu love!” . Informaţia s-a transfomat în caterincă şi aşa a rămas.

Presa românească, preocupată să fie sau nu CHARLIE, n-a abordat o analiză câtuşi de sumară a informaţiei lui Vanghelie, deşi contextul s-ar fi potrivit. Avem de-a face, totuşi, cu un personaj care s-a aflat în fruntea unei direcţii care s-a ocupat inclusiv de lupta împotriva terorismului. Aşa se traduce DIICOT, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. 

Într-o Europă care am văzut cât de neputincioasă poate fi în faţa unor atacuri teroriste, România a avut ca procuror-şef DIICOT, o individă vulnerabilă ca Alina Bica. O persoană şantajabilă cu un trecut dubios, predispusă la „discuţii” pe dosare babane şi amatoare de shopping-uri scumpe la Paris, despre care aflăm acum că ar fi avut şi o relaţie „specială” cu un important lider politic. Şi cu bani şi cu love, daca ar fi să-i dăm crezare lui Vanghelie despre care putem să spunem multe, dar nu că nu are acces la informaţii. Bine că n-a avut Bica bucurie la un terorist!

Nu ne ocupăm acum de „curierul inimilor” sau de profiluri psihologice personale. Treaba noastră este să ne punem întrebarea cum pot să apară la vârful Sistemului personaje ca Alina Bica, mai ales într-un stat membru UE şi partener NATO?! 

Politicienii cresc astfel de „mercenari” ispitindu-i cu funcţii înalte, ca apoi să-i transforme în slujitori. Probabil aşa s-a intâmplat şi în cazul Dragnea-Bica, iar ascensiunea fostului şef DIICOT să se datoreze şi unor împrejurări greu de pătruns în acest moment. Avem totuşi dezvăluiri în presă după care Liviu Dragnea ar fi intermediat o şpagă de 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae tocmai către Alina Bica. DNA va descurca toate aceste iţe complicate. Şi cu love şi cu bani! Până atunci, dupa cum aţi observat, Liviu Dragnea a făcut un pas important în spate şi ţara pare să meargă şi fără el.

Revenind la legătura cu Parisul, nu mai putem tolera să se întâmple scene de groază ca cele de săptămâna trecută. Se cheltuiesc bugete uriaşe pe sisteme de apărare şi cu toate acestea state puternice precum Franţa devin ţinta bătăii de joc a unor tineri cu Kalaşnikoave. Cred că avem nevoie în toată lumea de o reformă profundă a factorului politic care să nu mai graviteze doar în jurul intereselor personale şi de bussines.  

Pentru că după cum ştiţi, toate războaiele lumii au pornit ori de la love, ori de la money
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite