România Felix, un show păcătos!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vi-l imaginaţi pe bâtrânul securist Dan Voiculescu privind din celula sa de la Jilava spectacolul monstruos pe care „paiaţele“ sale de suflet îl dau acum în faţa Casei Poporului? Probabil că şi-a desfăcut o sticlă de vin bun, pe care o acompaniază din când în când cu un somon fume, cu o brânză franţuzească, ceva fin.

Felix sărbătoreşte! Din când în când, lacrimi de fericire îi inundă faţa bine întreţinută de creme scumpe. La imn, la tricolor, la vederea miilor de pensionari.

Îi place teribil acest spectacol cu de toate, această şuşă de revoluţie, acest show păcătos în care maneaua se amestecă cu libertatea, divertismentul cu manipularea, Dan Negru cu Ciuvică, Zu cu Brâncuşi, şpagatul cu Cerebelul, prostituatele de lux cu şomerii amărâţi, actorii mari cu vedetele de doi bani, răcnete de cocoşi cu lacrimi patetice de gâsculiţe bine îndopate, atacurile la adresa justiţiei cu play-back-ul, propaganda fină cu minciuna abjectă.

Regizorul absolut al acestei farse ruşinoase are toate motivele să jubileze. După atâta răcoare şi ceaţă, Varanul a căpătat din nou curaj şi îşi vrea România Felix înapoi. Reprezentanţi ai instituţiilor statului îi mănâncă din nou din palmă. Politicieni de duzină, patrioţi de ocazie şi simboluri naţionale se înghesuie să apere libertatea de exprimare a cozilor de topor cu care a lovit în duşmani, libertatea de expresie a limbilor catifelate care au spălat fundurile prietenilor politici.

Slugile din imperiul media pe care l-a clădit cu bani grei, de multe ori proveniţi din avuţia statului sau din şantaj,  încearcă din nou disperate să-şi facă datoria. Aruncă totul în joc, îşi vând sufletul în piaţă. Meseria, credibilitatea, totul pentru chenzinele frumoase pe care le încasează în aceste vremuri tulburi pentru presă.  

Mircea Badea, drăguţul, nebunul de Mircea Badea, are chiar iniţiativa de a invoca NUMELE lui: „Pentru cei care nu pot fi alături de noi, pentru că sunt în altă parte“, iar câteva voci din piaţă îndrăznesc timid să scandeze: VOI-CU-LES- CU, VOI-CU-LES-CU!

(...) noi, ăştia mai nefericiţi, le cerem iertare morţilor de la Revoluţie şi de la Colectiv că astăzi a fost posibil aşa ceva!

Profesorul se visează probabil la Cotroceni, conducând ţara. Vocile grele ale haznalei Antena 3 se perindă în faţa microfonului, bâtându-se cu pumnul în piept cum au luptat ei cu MAFIA. Delirul e total! Pastorul Mihăiţă Gâdea îndeamnă poporul să-şi strângă mâinile ca la slujba de sâmbâtă. Cineva pomeneşte de o telecomandă, iar în acordurile Irinei Loghin care vrea şi ea o „Românie, fără lacrimi de mânie“, închid televizorul şi-mi dau seama că în niciun caz locul nostru nu e AICI!

Să rămână ei cu România lor, Felix şi cu show-ul lor păcătos, noi ăştia mai nefericiţi le cerem iertare morţilor de la Revoluţie şi de la Colectiv că astăzi a fost posibil aşa ceva!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite