Vă rog să vă cereţi scuze, dragă doamnă Firea!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Vrânceanu Firea
Gabriela Vrânceanu Firea

Aveţi copii? Da? Să vă trăiască! În acest caz sunteţi apţi pentru a candida la preşedinţie! Cum cine spune? Doamna care face comparaţii între Ponta şi Johannis.

Cine eşti tu, măi, Johannis să-ţi permiţi să nu ai copii şi să investeşti în imobiliare şi să ai tupeu să candidezi la prezidenţiale? Nu eşti un bun familist! Uită-te la Ponta!. Are şi soţie faină, dar şi doi copii. Şi va mai avea, fiindcă „aşa îi urez eu”! Tu nu ai fost în stare să înfiezi, cu toate că ţi-ai fi permis! aş! 

Zise Doamna Firea atunci când i-a crescut tensiunea

Aşa aberaţii am mai auzit de la diverşi creştini, dar ca să jigneşti o mare parte din populaţia ţării doar pentru că eşti o „doamnă” militantă pentru „bunăstarea poporului” n-aş fi aşteptat. Off! Iar am uitat că nu trebuie să mai am aşteptări.

Auziţi doamnă Firea? Pe mine nu mă interesează că are Ponta doi copii, Johannis niciunul şi mătăluţă trei!  Să vă trăiască şi să vă doriţi câţi puteţi creşte. Eu nu am copii şi m-ai jignit profund! Da, da, ştiu că sunt nesemnificativă şi ţi-e indiferent ce mă doare pe mine, dar ţi-o fi indiferent că ai jignit numeroase familii care îşi doresc şi fie nu au cum, fie nu au cu ce?

Pe mine mă interesează că nu ai gândit suficient când ai vorbit, pentru că dacă nu ştiai, dragostea şi respectul reprezintă pilonii unei familii, iar copilul poate completa această armonie, însă nu cred că poţi tu judeca asta! Te-ai gândit oare că nu este suficientă doar dorinţa şi că există „n” factori medicali care nu pot completa o familie aşa cum afirmi?

Dar eşti cumva oare Dumnezeu să judeci? Dar unde scrie că e musai să ai copii să te poţi simţi împlinit? La „Articolul 28” din Geneză? („Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi”)? Aaaa... M-am prins acum! Păi lăsaţi păcătoşii în pace! Fiţi fericită că aveţi locul asigurat în Rai, fiindcă aţi ascultat poruncile.

Veţi spune că există alternative.

Preoţi care vindecă prin rugăciune şi prezic tot felul prin bibliomanţie, un post serios de nu ştiu câte zile, fertilizare în vitro (dar depinde cu ce bani), adopţii cu o mie de dosare din care te alegi cu un copil care are grave probleme psihice şi nu ai bani să-l însănătoşeşti, câte şi mai câte sacrificii cu riscuri de eşec. Toate în jurul ideii că TREBUIE?

NU trebuie! Un BĂRBAT şi o FEMEIE pot forma un cuplu, reuşit sau mai puţin reuşit. Depinde de schimbările de personalitate. Ehe! Câte cupluri nu s-au mai destrămat dupa decenii de căsnicii şi niciun copil comun nu i-au ţinut împreună. Au devenit brusc incompleţi, dar au căutat completarea în altă parte.

Dar domnul preşedinte Iliescu a avut copii? De ce nu aţi spus şi despre domnia sa că e incomplet şi nu a fost capabil să înfieze? NU credeţi oare că aţi exagerat?

Dragi bărbaţi, viitori soţi, cei care credeţi că viaţa voastră este terminată fără un copil, vă propun ca înainte să adresaţi întrebarea „vrei să te căsătoreşti cu mine?”, întrebaţi logodnica mai întâi „Eşti fertilă dragă? Să ştiu de mă mai însor”. Nu sună PENIBIL? Chiar absurd!

Doamnă Firea! De data asta aţi făcut-o lată. Ar trebui să vă cereţi scuze pentru că aţi dobândit între timp ceva la care nu m-aş fi gândit pe vremea când nu ştiam cu adevărat ce învârtiţi să vă atingeţi scopurile! 

Ponta nu este mai bun decât Johannis pentru că unul are şi celălalt nu are copii! Vom simţi cu toţii care va fi mai bun sau mai "bun"! Găsiţi un alt motiv de atac! Aţi putea fără jigniri generale?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite