Ura de la TV coboară în stradă. Alături de Mircea Marian

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu o să scriu aici un eseu despre cum au ajuns presa, politica şi societatea românească. Oricum ar fi ele, trebuie să distingem mereu între diferenţele de opinie şi brutalitate.

Am citit pe evz.ro că Mircea Marian a fost agresat pe stradă, pentru ceea ce crede şi pentru ceea ce spune. Mi se pare revoltător şi inacceptabil, dincolo de flagranta ilegalitate. Sper ca Poliţia şi Justiţia să-şi facă treaba şi să-i facă dreptate.

Nu sunt fanul lui Mircea Marian şi mă despart multe convingeri şi opinii de acest jurnalist. Dar dincolo de orice, nu poţi să nu vezi în felul în care este agresat, un atac la libertatea de exprimare, o intimidare grosolană.

Faptul că este perceput ca pro-Băsescu, pro-PDL sau anti-USL este lucrul cel mai puţin important în acest context, nici nu contează, ţine de dreptul lui să fie oricum. Cu atât mai mult cu cât pe Mircea Marian l-am văzut exprimându-se mai mereu decent, argumentat, cu bun-simţ.

Nu sunt jurnalist, deci nu e vorba de solidaritate de breaslă, dar ca un om care scrie uneori despre subiecte mai puţin populare nu pot să nu înţeleg prin ce trece şi să rămân indiferent. 

Succes, Mircea Marian!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite