Unora le place Jacu! Edi Neumann se întoarce

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edi Jak Neumann, pe numele lui de afiş, sau Jacu Neumanu, aşa cum îşi spune şi îi spunem cu alint şi umor nestemat, se întoarce în jazz-ul cel mare cu un turneu care va străbate România în acest weekend.

Saxofonist meseriaş şi compozitor de geniu, Eduard Neumann a reuşit să ne dăruiască de-a lungul anilor un buchet de proiecte muzicale cu adevărat importante, de la Blazzaj la formule cu adevărat excepţionale de jazz. Însă, indiferent de genul sau stilul abordat, Jacu îţi transmite bucuria "neumană" de a cânta, fie că se află pe scena unui mare festival de jazz, fie alături de prietenii dragi păşind pe lacul din Parcul Cişmigiu.

Nu se desparte niciodată de saxofonul pe care-l poartă cu el la fel cum poartă cheile de la vestita-i dubiţă pe care o are din vremea în care a trăit în Anglia şi a cunoscut capitalismul la el acasă. Tot în Anglia a învăţat să cânte şi la clarinet, cum mai târziu avea să înveţe să cânte şi la bucium şi probabil că nu există instrument în lumea asta din care Jacu n-ar putea să scoată sunete de preţ.

Inteligent şi incomod, Jacu are ceva din chipul şi asemănarea Mozart-ului lui Milos Foreman. Activist de mediu intrasigent, Jacu Neumanu, mai în glumă, mai în serios, a vrut să candideze la Preşedinţia României. Nici acum nu s-a potolit, Jacu Neumanu propovăduieşte o lume mai bună, în care APA, ca element al vieţii, ocupă locul central. Vrea un partid care să se cheme chiar APA şi o societate hidrofonică. Dar despre aceste lucruri vă vom povesti altădată.

Astăzi vă invităm la jazz, Edi Jak Neumann va concerta vineri 23 octombrie la Festivalul de Jazz de la Sibiu, în formulă de TRIO, alături de doi prestigioşi invitaţi din străinătate Mats Gustafsson la contrabass şi Peter Perfido la percuţie. Bucureştenii îl vor putea vedea şi asculta pe Jacu şi trupa sa, sâmbătă 24 octombrie la noul club Art-Jazz din str Mihail Kogălniceanu nr 49, vizavi de Facultatea de Drept.

Maratonul de jazz se va încheia duminică seara la Tulcea, în oraşul natal al lui Edi Neumann, unde se va întâmpla un concert cu totul exceptional la Comunitatea Ruşilor Lipoveni.

Ar mai trebui spus că artiştii intenţionează să realizeze un DVD cu filmul acestui experiment muzical inedit.

Bucuraţi-vă de JAZZ! Bucuraţi-vă de JACU!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite