Un blogger în luptă cu hidra Justiţiei: Dan Voiculescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă e joi, e Dan Voiculescu! Cum care...? Bloggerul! Mai postează omul şi în alte zile ale săptămânii, dar joia îl năpădesc revelaţiile despre hăituiala la care-l supune Justiţia băsistă. Sau îl apucă frica?

Joi, 10 ianuarie 2013.De câteva zile, s-a instalat panica în propaganda şi grupurile de presiune arondate domnului Băsescu. Toată munca din ultimii ani de «pregătire» a dosarului ICA, în care, în lipsa oricăror probe, sunt acuzat de «influenţe telepatice» (nu e glumă, sunt argumente invocate în rechizitoriu) pare că se iroseşte pentru că nu am depus jurământul de parlamentar şi dosarul nu ar putea ajunge la cei «instruiţi» să îl «rezolve». (…) Traiane, Monica, harnici propagandişti, liniştiţi-vă! Eu îmi doresc mai mult decât voi ca acest dosar să se tranşeze cât mai rapid. Recentele experienţe de la tribunalul Bucureşti, unde instanţa a evitat să asume o decizie, invocând constant obstacole procedurale, sunt lămuritoare: în acest caz nu se pot pronunţa decât cei «aleşi». Atunci, să nu mai pierdem vremea, să îi lăsăm să se pronunţe! După atâta timp, tot nu aţi înţeles că eu nu mă ascund? (…) Ştiţi foarte bine, dacă un parlamentar nu poate depune jurământul (din motive medicale) în ziua special dedicată acestei proceduri, trebuie să aştepte până la prima şedinţă de plen a Camerei în care a fost ales. Încă nu a fost o altă şedinţă de plen a Senatului. Dar va fi cât de curând şi totul se va rezolva. (…) Orice tentativă de a folosi justiţia ca armă politică poate fi prevenită sau sancţionată cu mijloace legale şi democratice. Iar toţi cei responsabili de un abuz, vor răspunde legal şi democratic.“

Nu putem avea pretenţii gramaticale de la dl Voiculescu, dar merită să ştie că textului său îi lipseşte o virgulă (în primul alineat, după paranteză, înainte de „pare“), îi prisoseşte o altă virgulă, uitată între subiect şi predicat („toţi cei responsabili de un abuz, vor răspunde“), şi îi dăunează o cacofonie („ca acest dosar“). Dar nicio grijă, astea nu sunt fapte penale!

Joi, 17 ianuarie 2013. „Scriam chiar pe blog, în urmă cu câteva zile, că dosarul fără probe care mi s-a «pregătit», ajuns la Înalta Curte, nu poate fi judecat decât de către cei «aleşi». Ieri, absolut «întâmplător» acest dosar a fost repartizat, dintre zeci de judecători, exact celor 3 care au pronunţat decizia într-un alt dosar fără probe. Această «coincidenţă» demonstrează, o dată în plus, că am avut dreptate. Sigur, nu e singura coincidenţă. (…) În condiţiile în care sistemul arondat domnului Băsescu a renunţat la orice «jenă democratică», iar aparenţele oricum nu mai pot fi salvate, nu înţeleg de ce se mai pierde vremea. L-a supărat chestorul pe Traian Băsescu, «umflaţi-l!» L-a supărat judecătorul pe Traian Băsescu, «umflaţi-l!». Îl supără, de atâţia ani, Voiculescu pe Băsescu? «Curat neconstituţional, dar umflaţi-l!» Umorul rămâne cea mai bună armă în lupta cu impostorul…“

Vai, vai, vai… Şi noi, care credeam că Antena 3 e cea mai bună armă… ori băieţaşul de la Agricultură… ori prezenţa PC la guvernare… Nu vi se pare că domnului Varan i s-a făcut teamă? Dacă l-a pus pe Năstase în rând cu Maniu şi cu Brătienii, martir între martirii patriei, de ce să nu-şi pregătească şi sieşi o statuie de victimă a Tiraniei? Dar o victimă dotată cu simţul umorului, capabilă să citeze, la nevoie, din marele Caragiale. Are şi noroc: dacă ar trăi azi Nenea Iancu, ar cita el din Voiculescu. Poţi refuza prezenţa unui asemenea personaj în galeria unor Trahanache, Dandanache, Farfuridi, Caţavencu, Tipătescu…?

Şi dacă tot avem poftă de comèdie, să reţinem şi propunerea lui Voiculescu de a-l trimite pe Moş Teacă să strângă impozitele şi fonciirea. Întrebarea e: în ce calitate face dom’ profesor asemenea propuneri? Senator zice că nu e, preşedinte de partid nici atât… Singura sa calitate oficială pare a fi cea de blogger. Un blogger în luptă cu hidra Justiţiei băsiste!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite