Trebuie să am abilităţi specifice pentru a învăţa o limbă străină?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Pexels.com
Sursa foto: Pexels.com

Eşecul învăţării unei noi limbi te poate duce cu gândul că nu eşti suficient de bun sau nu ai abilităţile necesare pentru a desfăşura această activitate. De multe ori ai senzaţia că nu faci ceva bine sau că nu te descurci în învăţarea unei noi limbi şi acest lucru te poate demotiva. Citeşte mai departe pentru a vedea dacă există vreo legătură între abilităţile înnăscute şi învăţare.

Genetica

Conform unui studiu publicat de University of Washington, abilitatea de a învăţa o limbă nouă ţine de genetica ta. Studiul arată că notele finale pe care elevii le-au primit într-o clasă de limbă străină au fost prezise de o combinaţie de factori genetici: „Studiul nostru arată pentru prima dată că variaţiile genei COMT sunt legate de modificările substanţei albe ale creierului care sunt rezultatul învăţării. Variaţiile genetice ale genei COMT şi o măsură a puterii reţelei de comunicaţii a creierului - cunoscută sub numele de „substanţă albă” - au reprezentat împreună 46% din motivul pentru care unii studenţi s-au comportat mai bine decât alţii în clasa de limbă”. Partea bună este că abilităţile pe care le preluăm genetic se pot modifica cu ajutorul unor exerciţii de îmbunătăţire a memoriei. Această activitate de învăţare a unei noi limbi te ajută să îţi creşti capacitatea de memorare şi de învăţare, conform CNN health.

Nu te lăsa înfrânt

Poţi învăţa o limbă străină şi fără să ai abilităţi înnăscute. Aceste lucruri nu sunt legate de creierul tău sau de calitatea genelor tale. Abilitatea cognitivă este cea mai importantă unealtă pentru învăţarea unei limbi, urmată de motivaţia şi modul tău de gândire şi mai ales de timpul pe care îl aloci în acest proces, conform BBC WORKLIFE. Analiza limbajului poate juca un rol important pentru învăţarea unei noi limbi. Adică, cu cât este mai mare capacitatea de analiză a limbii pe care o posedă un om, cu atât este mai fezabil ca persoana să aibă o înaltă competenţă lingvistică, potrivit Achilleas Kostoulas, specialist în educaţia lingvistică.

Agile learning - 80% dintre organizaţii folosesc metode agile în toate ramurile unui business

Modul în care înveţi o limbă străină poate să fie un factor care te face să te gândeşti de două ori atunci când iei decizia de învăţare. Nu trebuie să laşi să te împiedice un curs anterior sau o experienţă nefericită să îţi afecteze întreaga carieră. Ultima tendinţă în materie de învăţare este conceptul de „agile learning”. Cu ajutorul acestui program ai şansa să îţi urmăreşti progresul şi să observi că toată dorinţa ta nu este în zadar. Acest concept este un hibrid între învăţarea online şi învăţarea asistată de un trainer. În plus, dacă eşti liderul unei echipe care are nevoie de ajutor pentru a cunoaşte mai bine o limbă străină, există modalităţi foarte simple de a calcula costul unui curs de limbi străine, în funcţie de nevoile tale, astfel încât echipa ta să fie pregătită pentru noi oportunităţi de dezvoltare a afacerii tale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite