Sunt un umanist

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt un umanist care este implicat în această existenţă şi vede viaţa ca ceva mai mult decât aşteptarea morţii şi promisiunea unei vieţi mai bune „pe lumea cealaltă”.

Sunt un umanist care crede că e posibil să avem cu toţii o viaţă mai bună aici şi acum. E foarte probabil ca aceasta să fie singura pe care o avem, aşa că ar fi bine să facem tot posibilul să avem o viaţă împlinită alături de ceilalţi.

Sunt un umanist care vrea găsirea remediilor pentru boli, eliminarea sărăciei, încetarea războaielor şi respectarea mediul care ne înconjoară. Nu am nevoie de o religie care să îmi spună ce e bine şi ce e rău - pot să îmi folosesc raţiunea şi să analizez singur realitatea care mă înconjoară.

Sunt un umanist care preferă să constuiască o şcoală, un spital sau un centru de cercetare în locul unei biserici. Sunt un umanist care iubeşte faptele şi rezultatele efortului real, nu rugăciunile sterile sau superstiţiile. Nu rugăciunile ne fac viaţa mai bună şi nici zodiile, destinul sau încrucişarea degetelor. Doar acţiunile noastre şi ale celor din jurul nostru pot să ne ajute.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite