Sub zodia Ciorii vopsite

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se vede în mod evident că politica neamului nostru românesc s-a născut în zodia Ciorii vopsite. Din cauza neînţelegerilor cu privire la autenticitatea ciorii din dotarea taberelor politice ale vremii, a trebuit să acceptăm neutralitatea „culorii” politice şi să ne lăsăm pe mâna unui rege de neam străin.

Slavă Domnului că neamul regilor ăstora ce ne-au condus câteva generaţii, dacă nu strălucit măcar onorant de bine, nu prea ştiau datorită bunei lor creşteri de treaba cu cioara vopsită.

Politica comunistă a fost politica cea mai unitară, consistentă şi care se dorea a fi cea mai credibilă cioară vopsită cu putinţă şi cred că pe alocuri unii dintre noi au şi crezut că cioara prezentată e cioară şi nicidecum vopsită.

Anii post revoluţionari au constituit până în ziua de azi, timpul în care s-a desăvârşit politica Ciorii vopsite şi anume fiecare a ajuns să creadă în propria sa cioară vopsită şi să şi-o prezinte în chip de bufniţă până la egretă, pelican, curcan, vultur sau păun înfoiat.

Aştept cu nerăbdare să ieşim de sub zodiile zoologice şi să intrăm în zodia omului, ca să vorbim măcar aceeaşi limbă şi să începem să construim cărări de la unii la alţii, să înţelegem că suntem împreună sub acelaşi Cer şi vieţuitori trecători pe acelaşi Pământ, să învăţăm că suntem diferiţi, acesta fiind farmecul vieţii, de a ne descoperi fiecare în alteritatea lui şi nu acela de a ne înregimenta într-o uniformitate nefirească omului şi Celui ce ne-a creat.

Aşadar, hai să nu ne mai întrecem în ciori vopsite şi să ne apropiem unii de alţii, chiar dacă la început timid şi cu puţin curaj şi să ne îmbrăţişăm două secunde ca fraţi ai Aceluiaşi Domn.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite