Se introduce starea de asediu în Cernăuţi şi Bucovina. Decizia administraţiei militare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul oraşului Cernăuţi, Roman Kliciuk
Primarul oraşului Cernăuţi, Roman Kliciuk

Primarul oraşului Cernăuţi, Roman Kliciuk, a anunţat duminică pe pagina de Facebook că s-a instituit starea de asediu în regiunea Cernăuţi, Ucraina.

Războiul dintre Rusia şi Ucraina pare să nu se mai termine. Situaţia din Ucraina devine din ce în ce mai delicată, iar războiul declanşat de ruşi face, în continuare, victime. Primarul oraşului Cernăuţi, Roman Kliciuk, a anunţat astăzi pe pagina de Facebook că s-a instituit starea de asediu în regiunea Cernăuţi. Edilul ucrainean a transmis că civilii vor avea interzis să iasă pe drumurile publice.

„Se introduce starea de asediu în Cernăuţi şi Bucovina - decizia administraţiei militare. Ea va fi de la 22:00 la 18:00. În acest interval de timp, ieşirea pe străzi a civililor este interzisă. Totodată, pe străzile oraşului vor fi stinse luminile. O rugăminte către proprietarii de locuinţe şi instalaţii comerciale să stingă iluminarea externă, semnalizarea luminoasă şi luminile stradale. Acest lucru este necesar pentru siguranţa noastră. Se introduce şi interdicţia vânzării alcoolului”, a declarat primarul Roman Kliciuk.

cernauti

Reamintim că Cernăuţiul este un oraş din vestul Ucraina, aflat la 76 de km de Suceava. Pe teritoriul Ucrainei trăiesc în acest moment peste 400 de mii de vorbitori de limba română (din care 151 de mii sunt români, iar restul moldoveni). Numai în regiunea Cernăuţi trăiesc 181 de mii de etnici români. 

Prin punctul de frontiera de la Siret se intră în România. Oraşul Cernăuţi este străbătut de râul Prut. Conform datelor statistice oficiale, în regiunea Cernăuţi funcţionează 61 de şcoli cu predare în limba română, la care se adaugă 19 unităţi de învăţământ mixte, potrivit Ministerului Afacerilor Externe

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite