România 2035

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare realizare a anului 2015 poate fi realizarea şi agrearea de către clasa politică a strategiei naţionale România 2015. La început de mandat prezidenţial, cu o creştere în jur de 3% şi cu un aport marginal în bunăstarea medie, anul 2015, fără prea multe greşeli de politică economică, poate reprezenta momentul oportun pentru realizarea acestei strategii.

România 2035 reprezintă proiectul de ţară mult aşteptat pentru a canaliza energiile naţiunii şi pentru a da o direcţii majore şi clare de dezvoltare. 

  

România se pare că suferă fără un proiect de ţară, fiind lăsată la cheremul puseurilor de moment. Schimbarea legii electorale, a finanţării partidelor şi alte preocupări de moment trebuie integrate în demersul amplu de creionare a dezvoltării României. 

  

O strategie de dezvoltare a României cu diferite grade de libertate diminuate în urma alegerilor din ultimii ani va fi un exerciţiu interesant şi stimulativ la nivel intelectual în utilizarea teoriilor şi metodelor heterodoxe propuse pentru dezvoltarea unei naţiuni. 

  

O parte din subiectele cuprinse în strategia România 2035 vor viza educaţia, sănătatea, sistemul de pensii, sistemul fiscal, poziţionarea ca şi stat participativ pentru stimularea dezvoltării economice. 

  

Există o serie de naţiuni cu economii emergente care au intrat pe o traiectorie de dezvoltare accelerată după ce au căzut la nivel politic de acord asupra unui proiect de ţară. Mexic este un astfel de exemplu. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite