Revoluţa virală: Victor Ponta unfriend

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul transmis de Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook imediat dupa aflarea rezultatului
Mesajul transmis de Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook imediat dupa aflarea rezultatului

A spus-o prima dată „mogulaşul” RTV Sebastian Ghiţă, care a recunoscut înfrângerea în faţa Partidului Diaspora” şi „Partidului Facebook” asumându-şi neputinţele din funcţia de lider PSD online şi de mână dreaptă a lui Ponta.


Aroganţi şi suficienţi au uitat lecţiile trecutului apropiat. Mişcări ca „primăvara de la Chişinău” din 2009, Primăvara Arabă, „Maidanul” din Kiev şi chiar „Uniţi Salvăm” de astă-toamnă din Bucureşti s-au bazat din plin pe motorul reţelelor de socializare. 

„Vedeţi dom'le, una e internetul, alta e votul!” şi-au spus zâmbind superior cu sacii in căruţa PSD-iştii după primul tur de scrutin din 2 noiembrie şi s-au trezit peste două săptămâni loviţi peste bot de cea mai paşnică şi mai frumoasă revoluţie: revoluţia votului. O revoluţie care a „virusat” milioane de români şi care a uimit întreaga lume. Importante publicaţii  internaţionale au felicitat entuziasmul "cool" al tinerilor din România şi maturitatea democratică de a alege în fruntea ţării un minoritar etnic si religios.

Nu „Partidul Facebook” a câştigat alegerile, ci „revoluţia virală”.  Facebook-ul ca mijloc de comunicare a fost folosit/cumpărat şi de tabăra lui Victor Ponta. Dar nici macar Mark Zuckerberg, inventatorul Facebook, nu şi-ar putea permite sa controleze „revoluţia virală”, forţa uriaşă cu care se poate propaga o informaţie interesantă (populară)  prin intermediul unui simplu share.

„Viruşii” simpatici anti-Ponta şi pro-Iohannis răspândiţi pe Facebook au doborât ciuma „roşie” şi manipulările grosolane de la televiziunile de partid. Statisticile îmi pot da dreptate, printre cele mai „virale” ştiri pe de facebook din ultima vreme vom  regăsi: cozile românilor din diaspora, folosirea în campanie a temelor naţionaliste sau religioase şi alte atacuri mârşave la adresa candidatului Klaus Iohannis plus "minciunile" si dispreţul candidatului Victor Ponta. 

Aceste teme şi apelurile nenumărate la vot au dus la mobilizarea extraordinară care după 25 de ani de la Revoluţia sângeroasă din decembrie '89, ne dă dreptul să  visăm din nou.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite