Răul cel mare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să se facă la televiziunile noastre un show care să se numească „Răul cel mare“. E un titlu de lucru, poate fi adaptat comercial. Poate să-l producă chiar şi TVR, are bani de la PSD, va face un rating mai mare decât „Cerbul de Aur“.

Show-ul să fie un fel de concurs în care concurenţii să povestească pe scenă cel mai mare rău pe care l-au făcut în viaţa lor. Fiecare concurent să zică o răutate de-a lui, care a produs suferinţă, durere, traume, chinuri, chiar şi moarte altor oameni. Să nu fie neapărat nişte spovedanii, ci nişte simple mărturisiri. Juriul să verifice acele fapte rele declarate la oră de maximă audienţă. În prezent, la talk-show-urile noastre se spun o grămadă de porcării, dar nimeni nu le verifică dacă au legătură cu realitatea. Dar la „Răul cel mare“, toate măgăriile vor fi verificate şi evaluate. Apoi, în finală, juriul să aleagă cel care a făcut la viaţa lui cea mai cumplită răutate. Să-i dea un premiu: nişte bani. N-are rost să propun o anumită sumă, să se dea de la buget! (TVR are buget, PSD i-a şters datoriile.) Nu sugerez cine să facă parte din juriu, în mod sigur nu vor fi cooptaţi îngerii.

Unde se află răul care produce în societatea românească atâta suferinţă, nelinişte, panaramă, mizerie şi ură?

Care ar fi rostul show-ului „Răul cel mare“? Reţeta comercială este asigurată: audienţă zdrobitoare şi venituri din publicitate. Va exista şi un câştig spiritual pentru România în această acţiune de exorcizare colectivă. Oamenii noştri de ştiinţă, care au mai rămas în ţară (să nu se bage cei stabiliţi în străinătate!), să facă un studiu care să identifice care este cel mai mare RĂU din societatea românească. Pentru că se întâmplă multe lucruri rele în România. Dar care este cel mai mare rău? Dragnea? Guvernul Dăncilă? Statul paralel? Multinaţionalele? Parlamentul? PSD? Mafia? Lupta anticorupţie sau corupţia? Lăcomia sau imbecilitatea? Unde se află răul care produce în societatea românească atâta suferinţă, nelinişte, panaramă, mizerie şi ură? Trebuie identificată sursa Răului. Efectele Răului sunt cunoscute de toată lumea. Dar generatorul de rău nu este clar identificat! (Poate nici nu se doreşte asta!) Răul ăsta se umflă pe zi ce trece. Aproape că pune în pericol „siguranţa naţională”. Este ca un gaz toxic pentru românii rămaşi în ţară. Cei care au plecat în alte ţări n-au cum să simtă răul, pentru că s-au dus la mai bine, îşi văd de vieţile lor. Dar ce fac românii care au mai rămas în această ţară în care lucrurile merg rău? (Să nu ne minţim că majorările salariale oferite de PSD au eliminat răul!) Ce se va întâmpla cu noi când răul ne va înghiţi în România? Vom trăi cu răutatea în sânge? Dar să nu construim scenarii ca la Hollywood! Să se identifice răul cel mare, apoi să se ia măsuri, dacă se poate.    

Fireşte, show-ul de mare audienţă „Răul cel mare“ nu va oferi răspunsurile pe tavă, dar va fi o bază pe pornire pentru cercetările oamenilor de ştiinţă, aleşi pe criterii de competenţă şi de bună credinţă. Adică, să se pornească cu cercetarea de jos, de la popor! Şi fiecare român să se mobilizeze să nu mai facă rău. Să facă mai mult bine decât rău. La luptă, popor!

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite