Pro Tv! Chiar aşa, doctore?

0
0

De ani de zile ma intreb cand isi va pune Pro Tv-ul virgulele in titlurile anumitor emisiuni. Daca este la mijloc ceva ce mie imi scapa, va rog, luminati-ma!

Nu ma intelegeti (prea) gresit, nu cunosc chiar toate titlurile tuturor emisiunilor de pe lume sau de la Pro Tv, ba chiar nu ma mai uit la televizor de cel putin jumatate de an. Recunosc, am dezertat putin, curioasa fiind de prestatiile "artistice" ale candidatilor la presedintie - ultimul tur. Pe restul le-am digerat pe internet si "pe instinct". Dar stiu cel putin doua emisiuni care sunt ingurgitate de ani de zile de romani pe postul cu cea mai mare audienta, au parte de aprecieri multiple, promo-uri, premii sau promovari in toate mediile, dar....

Daca scriu diferit de alte dati, iertare! Culmea este ca am si eu zile in care simt nevoia de mai putina poezie.

Sa revenim. De ani de zile ma intreb - pasiv - de ce nu exista un singur editor in tot Pro Tv-ul care sa spuna: "cazul vocativ, oameni buni, deci punem virgulaaaaaaaaaaaaaa!" Pasiv. Caci niciodata nu am spus nimic pana azi, decat unor apropiati sau mie insami, in barba... Eu care faceam plangere(vorba vine) la editorii din Realitatea daca vedeam cea mai mica greseala de ortografie, chiar si o litera uitata sau gresit pozitionata intr-o stire de cu 24 de ore inainte. Ceea ce imi demonstra ca timp de trei-patru ture de "creiere" luminate, niciunul nu a fost destul de atent sau preocupat incat sa dea atentie unei mici sau cateodata mari greseli.... Ce faceau? Adesea, "copy/paste"...

Relaxarea si indulgenta vor duce intotdeauna la mediocritate si plafonare. Din pacate.

Da, am invatat vreo 12-14-16 ani gramatica in diferite limbi, pragmatica, semantica, etc. Si, da, am si uitat multe. As fi ipocrita sa nu recunosc si ca am uitat multe din cele invatate. Totusi, un simplu caz vocativ nu se uita!

ROMANIA, TE IUBESC!

CE SE INTAMPLA, DOCTORE?

Sau poate sunt interpretarile diferite, explicate in vreun caiet program sau comunicat?

Sunt ani de zile de cand ma intreb sincer de ce nu puneti virgula, oameni buni?!

Pe parte online se pare ca situatia este diferita. Observatiile mele sunt urmare a cel putin unor cartoane sau burtiere, de niste ani buni si chiar de aseara, ieri noapte de pe postul tv.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite