Presa rusă inventează soldaţi români în Ucraina

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

Nu este nicio glumă! Şi dacă nu credeţi, pregătiţi-vă să fiţi uimiţi privind ştirea difuzată de canalul moscovit LifeNews.

Lifenews.ru transmite cum aşa-zisul batalion de cetăţeni români depune jurământul faţă de Republica Populară Doneţk şi, un soldat întors cu spatele, probabil pentru a nu fi recunoscut de vecinii săi din Militari sau Drumul Taberei, spune că ei sunt etnici ruşi şi luptă pentru drepturile ruşilor la ei în ţară. Din nefericire pentru ei, accentul soldarului necunoscut trădează minciuna mass-mediei ruseşti:

Conexiuni în România

Ştirea propagandistă din Rusia a fost difuzată şi în mediul online din România, pe siteul infocivic.ro, al unei asociaţii numită Centrul pentru Studii si Initiativa Civica, care scrie:

După ce mai mult de jumătate dintre popoarele europene au luptători în Ucraina, voluntari sau mercenari, într-una dintre cele două tabere inamice, iată că a venit şi rândul românilor dornici de senzaţii tari de a lua parte la conflict.

Preluarea ştirii nu este o chestie singulară, siteul şi contul de Facebook al asociaţiei fiind pline de propagandă moscovită şi anti-occidentală, în cea mai pură formă.

image

Asociaţia este din Arad, are personalitate juridică în România şi orice serviciu secret, mai ales cele care vânează „eco-anarhişti", o pot identifica uşor:

Asociaţia Centrul pentru Studii si Initiativa Civica

CIF: 32168410

contul deschis la Unicredit Tiriac  Bank, sucursala Arad: RO76 BACX 0000 0009 7282 0000

Reprezentantul este un tip numit Doru Neacşu, pe care îl puteţi vedea în poza de mai jos (dreapta), alături de Călin Georgescu, la o conferinţă a acestuia din urmă.

Cui lăsăm Republica Moldova?

Prima dată când am participat la un protest în Chişinău, în 2007, am rămas şocat de această propagandă sălbatică făcută de forţele de la Kremlin. Era 24 decembrie iar Voronin tocmai furase bradul tânărului primar român, Dorin Chirtoacă. Mişcarea tinerilor din Spirit Românesc a organizat un protest faţă de furtul bradului iar la ştirea în limba rusă difuzată de postul TVC21 puteam auzi o declaraţie supratitrată a unei participante: "Suntem catolici şi am ieşit astăzi să protestăm faţă de sărbătorirea crăciunului pe stil nou". Bineînţeles, în română fata spunea, dacă puteai citi pe buze, că protestează împotriva comuniştilor. Bineînţeles, propaganda rusească specula reticenţa basarabenilor faţă de catolicism şi schimbare.

În momentul actual, 80% din televiziunile care emit la Chişinău sunt în limba rusă. Nu toate sunt ca LifeNews, dar majoritatea transmit mesajele agreate de Kremlin. În asemenea condiţii, ce pretenţii să avem faţă de o populaţie care de zeci de ani rezistă cu greu la rusificare şi cere Unirea, într-un număr consistent?

A da vina pe victimă, în loc să o ajuţi, este o atitudine laşă, ba chiar complice, după cum spune Platforma Unionistă Acţiunea 2012 în Proclamaţia de la Bucureşti. Spaţiul informaţional din Republica Moldova trebuie să fie o prioritate pentru viitorul preşedinte al României, altfel vom abandona 3 milioane de români în ghearele Moscovei.!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite