Onoarea nepătată a Festivalului Enescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Jurowski la conferinţa de presă
Vladimir Jurowski la conferinţa de presă

Astăzi a avut loc conferinţa de presă de prezentare a noului director artistic al Festivalului Enescu, domnul Vladimir Jurowski, marele dirijor britanic de origine rusă, al cărui nume este legat în mod special tot de un festival, cel de la Glyndebourne (pe lângă London Philharmonic, Rundfunk Sinfonie-Orchester Berlin şi altele).

Articol publicat pe blogul Despre Opera.

Alături de el, la întâlnirea de la Ateneul Român au participat şi dl Vlad Alexandrescu, ministrul tehnocrat al culturii, şi dna Oana Marinescu, director/patron al OMA Vision, firma ce asigură comunicarea  şi PR-ul Festivalului. Domnul Mihai Constantinescu n-a participat, preferând, ca de obicei, umbra, oferită în cazul de faţă de foaierul Ateneului.

Kit-ul de presă înmânat la intrare conţinea un album (CD + DVD) cu muzică de George Enescu din cadrul ediţiei 2015 a bienalei, un pliant cu regulamentul Concursului Enescu şi o mapă cu informaţii, cea mai importantă fiind programul ediţiei 2017 a Festivalului, pe care-l veţi găsi, scanat, la finalul acestui articol. Dată fiind calitatea informaţiilor, respectiv programul din 2017, găsesc că ar fi fost util ca acestea să fie puse la dispoziţie de „profesioniştii” de la OMA Vision cu măcar o zi mai devreme şi astfel s-ar fi evitat întrebările stupide, cum ar fi cea pusă de o jurnalistă TVR: „Ce nume vor cânta la ediţia din 2017?”. Printre hârtii, şi două comunicate: unul având titlul „Zubin Mehta, Preşedinte de Onoare etc.”, iar celălalt: „Vladimir Jurowski, Director Artistic etc.”, adică... senza l'onore, inclusiv în cuprinsul textului. Povestea e mai veche, dar o reiau: anunţat încă din timpul ediţiei 2015 ca succesor al lui Ioan Holender, Vladimir Jurowski a fost anunţat apoi, în repetate rânduri, ca fiind deţinătorul unei funcţii onorifice, dar într-un mod subtil, ca şi cum numirea sa este deplină de facto şi onorifică de jure.

Restul articolului, precum şi programul ediţiei 2017, pe blogul Despre Opera.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite