O prioritate naţională: confiscarea averilor corupţilor!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul împotriva corupţiei din România va fi câştigat doar atunci când va avea loc confiscarea totală a averilor celor care au încălcat legea, jefuind banul public. Mă bucur din suflet că aud voci şi din politică şi din societatea civilă tot mai preocupate de acest subiect.

Şi Partidul Facebook pare că se mişcă, pentru că, pe bună dreptate, lumea nu se mulţumeşte doar cu spectacolul cătuşelor. Cetăţenii îşi vor ţara inapoi, îşi vor banii înapoi furaţi cu îndărjire de o clasă politică lacomă şi lipsită de educaţie.

Şi am văzut cu toţii ce sume enorme s-au învârtit prin buzunarele şi conturilor acestor ”gangsteri” care conduc România de peste 25 de ani. Nu mai departe cazul conturilor secrete de la banca elveţiană HSBC,

cu exemplul acelui cetăţean cu legături în mediul politic românesc, ”descoperit” cu peste 800 de milioane de dolari. Incredibil! Cam atât a primit şi statul român din vânzarea Petrom, ”perla” economiei naţionale. 

Sau şpăgile nesimţite pe care le luau în timp ce ţara se zbătea în criză economică. Milioane de euro, zeci de milioane de euro ”raşchetate” de pe trupul bolnav al României profunde. Cu banii de spitale şi-au construit hardughii de beton, cu banii de autostrăzi şi-au tras maşini ultimul răcnet. Din banii pentru şcoli şi-au trimis ”progeniturile” să studieze în străinătate. Au ”prădat” ca nişte hiene PIB-ul şi l-au trimis prin conturi în Elveţia, Dubai şi în câte şi mai câte off-shore-uri. 

Cătuşele potolesc setea de spectacol, dar foamea copiilor săraci şi a pensionarilor, obligaţi să traiască o viaţă mizerabilă din cauza ”lor”, va fi potolită doar atunci când fiecare ban va fi recuperat prin confiscarea totală a averilor corupţilor. Fără exagerare consider o prioritate naţională urgentarea cadrului legislativ pentru confiscarea extinsă a averilor. Avem precedente şi avem şi specialişti, dar mai avem de urnit voinţa politică. Şi asta se poate face doar printr-o uriaşă presiune publică, pentru că parlamentarii, mulţi dintre ei parte a acestei găşti de hoţi care a căpuşat România, ştiu doar de frica mulţimii.

Confiscarea totală a averilor corupţilor nu reprezintă doar o reparaţie morală, ci şi o soluţie de redresare a economiei, o soluţie mult mai palpabilă şi mai raţională decât ideea aberantă a premierului Victor Ponta de a taxa românii din Diaspora cu 10 euro pe lună. (Despre acest subiect puteţi citi mai multe aici). 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite