Jocul de-a Dumnezeu sau dreptul legal de a schimba legea supremă a Creației

0
0
Publicat:

Congresul spaniol, printr-o hotărâre definitivă, a aprobat textul legii prin care schimbarea de sex devine posibilă de la 16 ani după ce persoana respectivă a depus o simplă notificare la biroul de stare civilă, fără obligația de a prezenta vreun certificat medical sau un certificat care să ateste că a urmat un tratament de hormonoterapie.

Clipboard01 jpg

Aveți aici o definiție de bază a fenomenului transsexualității și câteva dintre implicațiile sale sociale.

Acum în Spania, „Ley trans” („Legea privind egalitatea  și efectivă pentru persoanelor transgen și pentru garantarea drepturilor persoanelor LGBT”) mai prevede și că cei cu vârsta între 14 și 16 ani vor avea totuși nevoie de o autorizație din partea părinților dar, în cazul în care aceștia au o mentalitate burgheză și anacronică, tinerii vor putea să obțină această autorizație prin intermediul unui mediator judiciar care oferă servicii specializate în domeniu. În lege există și prevederi  extrem de precise și pentru tinerii din categoria de vârstă 12-14 ani  care nu pot solicita operații de schimbare de sex decât după ce au obținut aprobarea unui judecător. În fine, mai există și prevederi speciale care privesc copiii în vârstă de sub 12 ani: în acest caz, copiii „trans” pot să-și schimbe numele și să fie integrați în programe medicale speciale pe bază de hormoni, în funcție de noua lor identitate, dar nu pot încă să schimbe sexul în documentele legale.

image

Legea a fost scrisă de Irene Montero, ministrul spaniol al egalității sociale care a declarat în Parlament că textul vine  „să repare o datorie istorică față de persoanele trans” și „de-patologizează viața persoanelor transgen...garantându-le de acum toate drepturile sociale”, Spania fiind acum a doua țară europeană care adoptă asemenea prevederi considerate revoluționare. Prima țară care a adoptat o asemenea lege privind persoanele transgen a fost Danemarca, încă din anul 2014.

Acestea sunt, ca să spun așa, aspectele legale, strict tehnice, care deschis un capitol legislativ cu totul nou în jurisdicția spaniolă și reprezintă rezultatul acordului politic între cele două partide politice aflate la guvernare: Partidul Socialist al premierului Sanchez și mai micul dar extrem de influentul partid UNIDAS PODEMOS. Dar implicațiile aprobării acestei legi sunt infinit mai ample și deosebit de importante pentru ceea ce se demonstrează a fi transformarea mentalității Spaniei, țara rămasă în istorie prin ai săi „Reyes catolicos” , Regii Catolici, numiți astfel în urma titlului onorific decernat de Papa Alexandru al VI-lea celor doi soți regali, Isabella de Castilia și Ferdinand de Aragon. Titlu prestigios care venea să răsplătească decizia lor istorică de a-i expulza de pe teritoriile spaniole pe absolut toți evreii care refuzau să se convertească la creștinism și, oarecum, făcea să se uite faptul că, cei doi, fiind veri de-al doilea, nu puteau să se căsătorească, Papa Pul al II-lea refuzându-le o bulă specială necesară pentru ca ceremonia nupțială să devină legală în fața Domnului. Totuși s-au căsătorit folosind o falsă Bulă papală (autorul cel mai probabil fiind Antonio Veneris, legatul papal), păcat ulterior iertat de Biserică, blândă întotdeauna când e vorba de interese superioare.

Schimbarea de acum vine nu numai să deschidă larg porțile afirmării neîngrădite a drepturilor grupurilor din categoria atât de largă și diversă a persoanelor LGBTQ+ , ci arată și că începe să devină extrem de vizibilă o schimbare profundă de mentalitate care, după părerea mea, depășește relevanța spațiului din ce în ce mai prăfuit și nebăgat în samă al disputelor teologice și vine să atingă un mecanism esențial al dezvoltării sociale.

Se modifică – și absolut nimeni nu poate să estimeze cu ce consecințe – un echilibru tradițional bazat pe raportul istoric, multimilenar, între cele două sexe, introducându-se, acum legal, un nou timp de ecuație care presupune echilibrul fluid în determinarea sexului.

Până acum, procesul Creației, așa cum a fost consemnat el în textele care vorbesc despre nașterea universului, genera o formulă de echilibru între sexul masculin și cel feminin. De acum, iată, vorbim despre un tablou mult mai cuprinzător de sexe care-și cer și încep să obțină drepturi special definite pentru a le proteja identitatea și dorințele de libertate.

Cât de rapid se va extinde acest exemplu modificând în consecință cadrul legislativ din diferite state europene? Imposibil de spus. Să vedem cum, se spune destul de curând, problema va fi discutată în instanțele europene, începând cu Parlamentul European și să vedem unde vor fi liniile de ruptură. Deocamdată, uimiți, asistăm la schimbarea istorică din Spania și așteptăm să vedem câți copii se vor prezenta la notariat sau la starea civilă pentru a-și declara noul sex știind că grădina lui Dumnezeu este, cum se spune, mare, încăpătoare și generoasă.

Totul era ca asta să se consemneze legal și pe lumea asta.   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite