Istoria se scrie astăzi în Basarabia: Ce pregătesc Tinerii Moldovei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de tineri din Republica Moldova vor participa în această vară la cea mai importantă campanie de informare de la om la om ce s-a desfăşurat vreodată în această ţară. Aceştia vor porni într-o caravană pe biciclete care va străbate toate localităţile din al doilea stat românesc.

Mişcarea Civică Tinerii Moldovei demarează o amplă campanie de informare a populaţiei din mediul rural privind beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România. Startul campaniei va fi dat miercuri, 1 iunie, ora 8.00, de la „kilometrul zero”, din faţa sediului central al ÎS „Poşta Moldovei”.

Campania de informare se va desfăşura sub forma unei caravane pe biciclete. Pe parcursul întregii veri, o dată la 5 zile, circa 60 de tineri vor porni pedalând să informeze locuitorii din satele unui anumit raion despre schimbările care vor interveni în viaţa acestora după Unire. Tinerii vor încerca să ofere cetăţenilor republicii o nouă perspectivă asupra acestui subiect prin argumente de natură socio-economică, dar şi prin demontarea miturilor false în ceea ce ţine de identitatea populaţiei majoritare dintre Prut şi Nistru. În fiecare zi, tinerii vor ajunge în 8 sate, vor avea întâlniri cu autorităţile locale, vor merge din poartă-n poartă şi vor împărţi materiale informative sătenilor.

„Locuitorii din mediul urban au acces la informaţie din mai multe surse şi sunt conectaţi la ritmul Chişinăului, iar acţiunile organizate de noi în ultimii ani au avut un impact direct asupra lor, ridicând procentul unioniştilor în sondajele oficiale de la 2% la 23%. A venit timpul să pătrundem un segment social neatins de proiectele noastre clasice – populaţia din mediul rural, cu acces limitat la informaţie şi manipulată de canalele de televiziune ruseşti”, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei.

În perioada 1 iunie – 5 iunie, caravana va fi prezentă în raionul Străşeni. De pe 6 iunie, aceasta va continua în toate satele din raionul Ialoveni. Campania de informare îşi propune să ajungă în 800 de sate şi să schimbe într-o direcţie pozitivă percepţia majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova privind subiectul Unirii cu România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite