Înnoirea clasei politice cu Rizea-Ferrari şi Viorica de la Clejani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea, zis Ferrari, este noul lider al filialei PSD din sectorul 5   FOTO Facebook Cristian Rizea
Cristian Rizea, zis Ferrari, este noul lider al filialei PSD din sectorul 5   FOTO Facebook Cristian Rizea

Săptămâna trecută a avut loc învestirea deputatului Cristian Rizea zis „Ferrari” la cârma filialei PSD a sectorului 5 în locul lui Marian „Vanghelie care este decât la puşcărie.” Evenimentul nu a scăpat ochiului ager al presei noastre, televiziunile întrecându-se să transmită ceea ce mie mi s-a părut un semnal clar al înnoirii clasei politice.

Pentru că. să fim serioşi, chiar atât de impotent a ajuns PSD-ul lui Ponta încât să nu poată găsi un personaj mai frecventabil decât acest Cristian Rizea, care dincolo de ţinutele sale extravagante, poartă în biografie pasaje cel puţin dubioase?!

Chiar dacă nu face încă obiectul cercetărilor penale, Cristian Rizea îşi leagă numele de unele afaceri nu tocmai ortodoxe, într-una dintre ele găsindu-se alături de Dan Şova care astăzi tremură de frica iminentei arestări. Curioşii pot investiga pe google mai multe aspecte ale vieţii şi operei lui Cristian Rizea, inclusiv cum s-a ales cu renumele de ”Ferrari” în urma achiziţiei unei maşini din acest brand de lux. Pe mine mă interesează un alt aspect şi anume cum se poate ca în contextul dezbaterilor tot mai ample despre înnoirea clasei politice să ne trezim cu un asemenea party-balamuc la  ”încoronarea” lui Rizea peste împărăţia lui Vanghelie tocmai în Casa Poporului pe ale cărei holuri somptuoase mai lipsea doar s-o ”pună” de un grătar.

Căci lăutarii nu au lipsit, ”Clejanii”  fiind invitaţii speciali ai momentului de glorie prin care a trecut deputatul Rizea-Ferrari. Aşa cum au declarat presei, Ioniţă şi Viorica de la Clejani au venit, în calitate de prieteni, să aducă primăvara, cântecul şi voia bună. Rizea i-a chemat pe prietenii cântăreţi, vrând probabil să transmită la nivel simbolic poporului sectorului 5 că Vanghelioanele vor continua şi în domnia sa şi chiar mai mult decât atât. Rizea şi colaboratorii săi din Clejani se gândesc deja probabil la niste ”Ferrarioane” organizate chiar aci, la Palatul Parlamentului, să joace şi Ceauşescu în mormânt.

Viorica de la Clejani nu s-a mulţumit  doar cu statutul de creatore de bună dispoziţie la evenimentul cu pricina, doamna Viorica lansându-se uşor euforică în câteva opinii politice sofisticate în care a amestecat balada cu DNA-ul şi maneaua cu dezbaterea parlamentară. Dar cea mai halucinantă zicere a privighetoarei din Clejani s-a referit la iubitul ei soţ pe care îl visează fâcând o strălucitoare carieră politică pentru că e un om cinstit şi că-l cheamă Manole. Am crezut că nu înţeleg bine şi-am revăzut declaraţia de mai multe ori, aşa cum se face la o fază controversată de la un meci de fotbal. Chiar aşa a zis despre sotul ei Ioniţă: ”N-ar fi rău, în politică să fii că e treabă bună. Bărbatul meu e om cinstit, poartă numele de Manole”

M-am prins ce a vrut să zică doar în momentul în care am auzit vocea preşedintelui Iohannis în promo-ul unei cunoscute emisiuni spunând: ”Aşa nu se ma poate! Stop şi de la capăt!” şi gândul mi s-a dus departe ”pe argeş în gios” la vestitul meşter Manole şi la construcţia sa ritualică. Cum Dumnezeu grăieşte prin oameni simpli, gura perlată a Vioricai de la Clejani ne-a transmis mesajul că înnoirea clasei politice nu e o treabă simplă, pentru că ce se construieşte ziua se surpă noaptea şi aşa mai departe. Cu alte cuvinte, avem nevoie de un sacrificiu, iar Viorica e gata să fie ”zidită” în euro şi parai pentru ca Rizea-Ferrari să ajungă primar la sectorul 5.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite