În luptă cu inflaţia

0
0

E sâmbătă dimineaţa. Mă învârt printre tarabe. Halucinant! Scandalos! O să mor de foame, pe bune, o să mor de foame odată cu armata asta de pensionari care mişună în piaţă!

Roşii româneşti la 18 lei kilu! Repet cu voce tare: optsprezece lei kilogramul! Nu-mi vine să-mi cred ochilor! Să se strice, dracului, pe tarabă, dar eu nu dau 18 lei pe roşii româneşti! Să dea Dragnea, Olguţa şi Dăncilă cu tot neamul lor de parveniţi, dar eu nu dau atâţia bani pe roşiile româneşti!

Mazăre verde la 8 lei kilu'! Repet: opt lei kilul de mazăre verde! Ăsta e preţ pentru fraieri, pentru papagali, să vină Mazăre din Madagascar şi să decarteze căruţa asta de bani pe mazăre verde, să-i stea în gât lui Tăriceanu!

Uite şi fasolea verde: 20 de lei kilogramul! Două-zeci-de-lei! Asta-i piaţă de nebuni, dai în bâlbâială pentru 20 de lei kilul de fasole verde! S-o rumege Daea cu toate oile lui şi să-şi vândă la bursa de gaze naturale OPCOM cu 20 de lei metrul cub de flatulaţie! Ăsta nu e preţ, să se usuce, s-o mănânce gândacii!

Morcovii, uite cât s-au făcut morcovii, băga-v-aş morcovii în cururi de guvernanţi: 5 lei kilul! Repet: cinci lei kilogramul de morcovi. Şi alături de morcovi mă sfidează kilogramul de albitură: 15 lei albitura de ţelină şi păstârnac! Castraveţi româneşti: 7 lei kilul! De unde au pus ăştia aceste preţuri de batjocură? Din burta lui Darius Vâlcov? Nu vă e ruşine? Să nu-mi veniţi cu teorii şi explicaţii despre cerere şi ofertă, despre creşterea economică, despre majorări salariale, despre traiul mai bun al românilor! Să nu veniţi cu minciunile astea!

Căpşunii sunt la 10 lei. Dar nu pot să mănânc căpşuni nici cu pâine, nici cu mămăligă, nici cu cozonaci! Şi carnea: 18 lei pieptul de pui fără os! Sâmbăta trecută era 16 lei, am văzut cu ochii mei! Pieptul de pui cu os s-a făcut 15 lei! Sâmbătă trecută era 13,50! Cine, dracu, vă dă voie să umflaţi preţurile astea neruşinate? Libera concurenţă? Democraţia? Cererea şi oferta? PSD-ul? Stafia lui Ceauşescu? E delir cu spume în piaţă. Delir în preţuri, delir în minţile oamenilor.

Cine, dracu, vă dă voie să umflaţi preţurile astea neruşinate? Libera concurenţă? Democraţia?

Cine sunt vinovaţii pentru delirul inflaţiei? Multinaţionalele? Soros? Statul paralel? Banca Naţională? Uniunea Europeană? Numai proştii şi spălaţii pe creier pot să creadă rahaturile astea ale PSD-ului. Să scoată PSD-ul la vânzare tot rahatul pe care l-a mâncat în ultimii doi ani de zile! S-o trimită pe Firea la tarabă şi să vândă rahatul PSD. Să vedem ce preţ o să ceară doamna primar la concurenţă cu morcovii şi albitura?

Mi-e de-ajuns cu experimentele făcute de ţoapele şi paraşutele pripăşite la Palatul Victoria şi în Parlament! Mi-a fost de-ajuns câtă inflaţie am înghiţit pe vremea lui Stolojan şi Văcăroiu! Să nu-mi spuneţi că inflaţia n-a ucis pe nimeni, că n-a îmbolnăvit pe nimeni de cancer, că n-a făcut nimeni cataractă sau AVC şi că se poate trăi cu inflaţia fără probleme! După aproape 28 de ani în care foştii securişti şi nomenclaturişti au construit capitalismul pentru ei şi pentru neamurile lor! Să nu-mi spuneţi nimic despre inflaţia asta, că vă scuip în farfurie!

Mai multe - Opinii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite