Halep şi Comăneci, printre atracţiile Montrealului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep: „Am făcut bine că n-am mers la Rio“
Halep: „Am făcut bine că n-am mers la Rio“

Lovituri impecabile în lung de linie, schimbări de ritm, un serviciu aproape perfect, calm, mult calm în joc, dar şi câteva greşeli pe mingi simple, la fileu. Aşa poate fi rezumată victoria de azi-noapte a Simonei Halep în faţa Dariei Gavrilova (nr. 45 WTA), o jucătoare încă neexperimentată, dar cu un potenţial de „top 10”.

Rogers Cup pare să-i priască Simonei, care a şi declarat, de altfel, după meci, că se simte bine la Montreal şi că speră să câştige turneul, călcându-i pe urme lui Andrei Pavel, învingător în 2001 în competiţia masculină de aici. Daria Gavrilova este deja „istorie” pentru româncă, însă nu trebuie să uităm că jucătoarea australiancă de origine rusă a învins-o pe Halep anul acesta, în turul doi al turneului de la Roma.

Pentru numărul 5 mondial urmează o confruntare cu câştigătoarea partidei dintre Karolina Pliskova (Cehia) şi Sara Errani (Italia), două sportive redutabile pe suprafaţa dură pe care se joacă la Montreal. De asemenea, Simona Halep continuă aventura la dublu, alături de Monica Niculescu, având programat pentru astăzi un meci cu două ucrainence, Kateryna Bondarenko şi Olga Savchuk.

Trebuie spus că Monica Niculescu nu va avea viaţă uşoară nici în meciul de simplu, trecut pe tablou tot astăzi, împotriva Agnieszkei Radwanska (Polonia, nr. 4 WTA). Aşadar, o agendă aglomerată pentru românce, săptămâna aceasta, la Montreal. Totuşi, publicul s-a dovedit a fi de partea jucătoarelor noastre, tribunele încurajându-le frenetic în toate meciurile de până acum. Steagurile tricolore, şepcile şi tricourile cu însemnele României n-au lipsit nici de la arena unde se desfăşoară Rogers Cup, iar româncele „telegenice“ au fost luate în vizor de cameramanii posturilor de televiziune canadiene.

Halep: „Am făcut bine că n-am mers la Rio“

De menţionat prezenţa la acest turneu a altor două jucătoare românce, „înrolate” însă sub drapel canadian – Bianca Andreescu (16 ani) şi Maria Pătraşcu (19 ani). De altfel, întrebând-o ce crede despre starea actuală a sportului românesc, Simona Halep mi-a declarat că este total de acord cu afirmaţia lui Ilie Năstase: „Am lăsat sportul românesc să moară, haideţi să ne trezim!”. 

image

Ea s-a referit în special la domeniul gimnasticii, atins şi el de criză, precizând că a avut ocazia, zilele trecute, să stea de vorbă pe această temă cu Nadia Comăneci. Montrealul a sărbătorit 40 de ani de la performanţa Nadiei la Jocurile Olimpice din 1976, prilej cu care Simona Halep a fost invitată de onoare.

În ceea ce priveşte neparticiparea la Jocurile Olimpice de la Rio, Halep a afirmat că a luat cea mai bună decizie, dat fiind riscul infectării cu virusul Zika. „Am făcut bine că n-am mers la Rio şi, după cum aţi văzut, şi alţi sportivi au procedat la fel. Mă concentrez pe turneele din America de Nord şi ideal ar fi să mă întorc acasă cu titlul de la Montreal şi cu cel de la US Open”, spune Simona Halep. Ea crede că Monica Niculescu are şanse bune să câştige o medalie olimpică la Rio şi afirmă că forma partenerei sale de dublu o recomandă pentru un rezultat mare în Brazilia.

Dincolo de toate răutăţile care au vizat-o rămân faptele, iar Simona Halep a demonstrat încă o dată la Montreal că este ca un magnet atât pentru spectatorii români, dar mai ales pentru cei străini.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite