FOTO Moldovenii se pregătesc să invadeze România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de tineri din Republica Moldova au luat drumul României. Gândul lor este unul clar: să câştige simpatia factorilor de decizie de la Bucureşti faţă de proiectul Reunirii celor două state româneşti. Înarmaţi cu buletine româneşti şi paşapoarte moldoveneşti, vor încerca să „forţeze" trecerea Prutului sâmbătă 11 iulie, ora 10.00 la Vama Ungheni.

O graniţă nefirească îi desparte pe români de români. În ultimii ani s-au făcut paşi concreţi pentru ca acest lucru să se amelioreze, dar rana existenţei sale nu poate fi tratată.

Aproximativ 1.000 de tineri au pornit duminică în Marşul lui Ştefan cel Mare, un marş al Reunirii. Aceştia sunt aşteptaţi să traverseze Prutul sâmbăta aceasta prin Vama Ungheni, acolo unde vor fi întâmpinaţi de sute de unionişti de pe celălalt mal de Prut.

image

Tinerii sunt aşteptaţi ulterior în Bucureşti, unde vor să ducă un mesaj clar la Cotroceni: Basarabia îşi doreşte Unirea cu România. Este de văzut dacă noul preşedinte va şti să răspundă cererilor venite din societatea civilă, sau va prefera să continue atitudinea rezervată faţă de proiectele majore ale naţiunii. Unii sunt făcuţi pentru a rămâne în istorie, alţii Nu.

La Bucureşti va avea loc o amplă manifestaţie stradală începând cu ora 14.00 în Piaţa Universităţii. Astfel Tinerii Moldovei vor fi întâmpinaţi frăţeşte de bucureşteni, eveniment de la care cei care contează cu adevărat nu vor lipsi.

image

Tinerii Moldovei vor străbate în Marşul lor mai multe localităţi din România şi Republica Moldova cu scopul vădit de a promova prin viu grai şi exemplul propriu Reunirea celor două state româneşti. Nimic nu e mai plăcut decât să vezi o nouă generaţie ce îşi asumă şi este capabilă să ducă la capăt ceea ce părinţii lor au început în 1989-1991, odată cu declararea Independenţei de URSS.

image

Unde-s mulţi puterea creşte. Aşa s-au gândit şi Tinerii Moldovei atunci când au decis să se adune pentru a duce la Bucureşti dorinţa de Reunire a celor două state româneşti. Copleşiţi de campaniile de dezinformare susţinute prin mijloacele de manipulare în masă aflate sub controlul Moscovei, multe chiar la Bucureşti, Tinerii Moldovei au considerat că prezenţa lor este cea mai bună dovadă a dorinţei de Reunire.

image

De aceşti Tineri trebuie să fim mândri deoarece prin exemplul lor întăresc naţiunea, atât de şubrezită de scopuri personale meschine. Ei ne oferă un exemplu al unităţii şi al puterii de care dispunem.

Într-o Europă dezbinată, România vine să ofere un exemplu de Unitate, atât de necesară.

Deci sâmbătă ne vedem cu ei la Prut, la Vama Ungheni, ora 10.00, iar duminică în Piaţa Universităţii din Bucureşti la ora 14.00.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite