E oficial: Limba de stat a Republicii Moldova este limba română

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
harta etimologie cuvinte limba limbaj

Începând de astăzi este oficial: limba de stat a Republicii Moldova este limba română. Această decizie a fost luată de către Curtea Constituţională a Republicii Moldova în urma unor sesizări depuse de către deputaţii liberali. Lovitura pentru stânga pro-rusă este una puternică dar în confirmitate cu adevărul ştinţific.

Ieri Platforma Civică Acţiunea 2012 invita Curtea Constituţională să ţină cont de adevărul istoric şi să nu legalizeze un fals istoric provocat de către Stalin.

Curtea Constituţională a decis că Declaraţia de Independenţă face corp comun cu Constituţia. Dacă sunt divergenţe, textul Declaraţiei de Independenţă prevalează. Prin urmare, denumirea constituţională a limbii de stat este LIMBA ROMÂNĂ.

Decizia Curţii Constituţionale este una definitivă dar deschide calea spre un spectru mai larg de acţiuni. Declaraţia de Independenţă conţinea de asemenea prevederi cu privire la anularea consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov, deci inclusiv anularea raptului Basarabiei.

Se deschide astfel baza legală cu privire la posibilitatea anulării  de facto a graniţei dintre cele două state româneşti ca urmare a voinţei exercitate de naţiunea română la căderea URSS.
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite