Dumitru Constantin Dulcan: „În fiecare secundă în care gândim, pledăm pentru moarte sau pentru viaţă“

0
0

„Ştiinţa modernă ne demonstrează în momentul de faţă o cu totul altă realitate. Totul e lumină. Această realitatea ne spune: dacă vreţi să fiţi fericiţi şi să trăiţi în universul ăsta, schimbaţi-vă modul de a gândi!” - Dumitru Constantin Dulcan

Săptămâna trecută l-am avut invitat la ”Jocul vieţii”, emisiune pe care o realizez pentru www.radiogaia.ro de ceva timp, pe Dumitru Constantin Dulcan - medic primar neurolog şi psihiatru, doctor în ştiinţe medicale, sef catedra Neurologie la Universitatea ”Titu Maiorescu” şi membru în Academia americană de neurologie, Societatea internationala de cercetarea a creieruluiFederatia internationala de neurologie, în Societatea medicilor scriitori şi publicişti din Romania, cât şi Doctor Honoris Causa al Universităţii din Piteşti.

Pentru că emisiunea de săptămâna trecută a avut un impact extraordinar, am decis să închei sezonul acesta din ”Jocul vieţii” cu o a doua parte a interviului luat prof. dr. D.C. Dulcan.

Povestea întâlnirii mele cu Dumitru Constantin Dulcan începe acum câţiva ani când vorbeam cu oameni dragi despre cartea lui Bruce Lipton, ”Biologia credinţei”. Atunci am aflat ca un doctor neurolog român scrisese deja de prin 1981 o carte şi mai interesantă, şi mai bine susţinută ştiinţific, vestita ”Inteligenţa materiei”. De atunci, D.C. Dulcan a scris multe alte cărţi şi a acordat sute de interviuri. Pe toate le-am urmărit, mereu dornică să aflu mai multe.
 
Povestea continuă cu un gând din inimă pe care l-am avut de curând, acela de a-l intervieva pentru radiogaia.ro. Trece apoi prin ”Doar cu buletinul la Paris” de Şerban Marinescu, ajunge la Piteşti la dl. Sile Ghiţescu, se întoarce la Cinema Studio din Bucureşti şi continuă cu un interviu de excepţie, cred eu. Nebănuitele căi ale jocului vieţii mi-au înlesnit această oportunitate într-un mod cum nu credeam că s-ar putea întâmpla. Pentru cei ancoraţi puternic în material, da, sunt o visătoare, idealistă... Cei care îşi ascultă inima însă vor şti ce vreau să spun prin totul e magie ;)

Din multele teme abordate doar voi reproduce câteva vorbe de duh şi ştiinţă ale invitatului meu. :)
„În universul acesta se petrec miracole fantastic de multe. Eu nu neg posibilitatea universului de a face ceva.”
„Natura este o lecţie de mare înţelepciune pentru noi. Suntem interconectaţi cu tot ceea ce este viu”.

”Toate legile noastre, inclusiv juridice, trebuie să fie făcute în acord cu biologia noastră, cu psihologia noastră, cu legile corpului uman. O societate care este contrară biologiei şi psihologiei umane nu este societate pentru om”
 „Creierul nostru se modelează anatomic, funcţional şi biochimic în funcţie de ceea ce gândim. În fiecare secundă în care gândesc, pledez pentru moarte sau pentru viaţa.”

Vă aşteptăm mâine seară/miercuri, ora 21, la „Jocul vieţii”, pe www.radiogaia.ro, din nou alături de prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Iar, ca o bucurie a încheierii unui sezon întreg al emisiunii ”Jocul vieţii”, care sper că a dat mai departe tuturor câteva învăţături sau a ridicat măcar un semn de întrebare, vreau să le mulţumesc din suflet încă o dată Alinei Becherescu, lui Eduard Niculescu, lui Mădălin Bratu şi tuturor invitaţilor mei: Marilena Dumitrescu, Florentina Daniela Ionescu, Marius Vornicescu, Stella Gârbea Nicolaev, Mihăiţă Toma, Ovidiu Bojor, Gheorghe Cohal, Carmen Rivalet, Oreste Teodorescu, Razvan Filip, Liviu Andronovici, Sorina Melian şi, bineînţeles, Dumitru Constantin Dulcan.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite