Dubai va găzdui expoziţia universală din anul 2020

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Burj Al Arab, din Dubai, simbolul unui stat care ştie cum să îşi anticipeze viitorul.
Hotelul Burj Al Arab, din Dubai, simbolul unui stat care ştie cum să îşi anticipeze viitorul.

Însărcinatul cu afaceri ad-interim al Emiratelor Arabe Unite, la Bucureşti, Excelenţa Sa Khalifa Salem Almazrouei a anunţat miercuri, 27 noiembrie, la debutul recepţiei dedicate aniversării celor 42 de ani de existenţă liberă a compatrioţilor săi, că oraşul Dubai, din ţara sa, a fost ales să găzduiască expoziţia universală din anul 2020.

Dubai a surclasat astfel Ecaterinburg, din Rusia, Sao Paolo, din Brazilia şi Izmir, din Turcia.

Victoria a survenit în turul al doilea al alegerilor organizate de Biroul Internaţional al Expoziţiilor/B.I.E., la Paris, Dubai primind 52% din voturile exprimate.

Anterior, în dimineaţa zilei de 27 noiembrie, cele patru oraşe candidate, deja menţionate, au înfăţişat reprezentanţilor celor 168 de state membre ale B.I.E.,proiectele lor, pentru evenimentul dorit a fi găzduit la nivelul viitorului anticipabil, de peste şapte ani.

Ziua Naţională a Emiratelor Arabe Unite este sărbătorită, în fiecare an, la 2 decembrie, de regulă două, trei zile.

Cetăţenii din emiratele menţionate aplaudă, an de an, desprinderea înaintaşilor lor de sub tutela britanică.

În Emiratele Arabe Unite, şcolile scot copiii pe scena publică, în costume tradiţionale, la concursuri culturale şi dansuri specifice comunităţii lor. 

În capitala E.A.U. defilează puştani cu steguleţe, bărbaţi cu motociclete, femei cu pancarte, familişti cu autoturisme decorate în culorile naţionale.

În Emiratele Arabe Unite, preşedintele Khalifa bin Zayed Al Nahyan nu are nicio dispută publică, cu vicepreşedintele şi prim-ministrul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

În E.A.U. imnul induce cetăţenilor dorinţa ca naţiunea lor să aibă viaţă lungă.

Cetăţenii emiratelor trăiesc precum cei mai răsfăţaţi europeni occidentali.

În Emiratele Arabe Unite, aniversarea Zilei Naţionale include două show-uri succesive, pe 1 şi 2 decembrie, de focuri de artificii.

Parada de Ziua Naţională a Emiratelor Arabe Unite va începe seara, la ora 17, urmând apoi a defila mii de maşini, cu cetăţeni încântaţi de a marca astfel aniversarea libertăţii lor.

Emiratele Arabe Unite se situează pe locul şapte, din perspectiva rezervelor mondiale de petrol şi pe locul 17, din acela al gazelor naturale.

Emiratele investesc masiv, de peste patru decenii, în sănătate, educaţie şi infrastructură.

E.A.U. constituie poarta comercială dintre continentul african şi Asia.

Junii emiratelor au toate motivele să trăiască mulţumiţi în ţara lor.

În Emiratele Arabe Unite va fi cald şi bine, la început de decembrie...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite